دولت میانمار که در دست آنگ سان سوچی، برنده جایزه نوبل صلح است، بهدلیل خشونتهای فزاینده علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در این کشور، بیش از پیش زیر فشار قرار میگیرد.
دهها برنده جایزه نوبل در یک نامه سرگشاده آنگ سان سوچی را متهم کردند که منفعلانه نظارهگر رفتار ارتش میانمار با اقلیت مسلمان است.
آنها در این نامه که به شورای امنیت سازمان ملل فرستادهاند نوشتهاند که آنگ سان سوچی، رئیس دولت میانمار آگاه است که در کشورش فاجعه پاکسازی قومی و جنایت علیه بشریت در جریان است.
در میان امضاکنندگان این نامه نام برندگان نوبل، شیرین عبادی، دزموند توتو، ملاله یوسفزی، محمد یونس و خوزه راموس هورتا دیده میشود.
۸۹ درصد از مردم میانمار بودایی، ۴ درصد مسیحی، ۴ درصد مسلمان و ۱ درصد نیز پیرو آیین هندو هستند.
بوداییها میگویند مسلمان روهینگیا بنگلادشی هستند و باید به کشورشان بازگردند. مسلمانان روهینگیا که چندین نسل است که در میانمار زندگی میکنند، خود را میانماری میدانند. آنها در استان راخین زندگی میکنند اما از حقوق یکسانی با دیگر مردمان میانمار برخوردار نیستند.
سازمان ملل در تاریخ ۱۶ دسامبر / ۲۶ آذر دولت میانمار به دلیل رفتارش با اقلیت مسلمان روهینگیا به شدت مورد انتقاد قرار داد.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از گزارشهای روزانه درباره کشتار، تجاوز و آزار اقلیت مسلمان میانمار خبر داده است.
آنگ سان سوچی، فعال سیاسی و از مدافعان حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۹۱ پیش از این نیز به خاطر سکوتش در برابر تجاوز به حقوق اقلیت مسلمان در میانمار مورد انتقاد قرار گرفته بود.
تراژدی آزار نسبت به اقلیت مسلمان میانمار، دیگر غذر و بهانه ای باری سان سوچی نیست! اینکه روهینگاها بنگلادشی یا میانماری هستند، توجیهی ندارد باری سرکوب و کشتار و آزار آنها. روش ارعاب و وحشت افکنی باری کوچیدن و فرار انها از میانمار؟!
آیا این اقلیت تهیدی برای تمامیت ارضی میانمار و امنیت اش است. اسناد رو کرنند. اگر آنها واقعا بنگلادشی هستند اسناد رو کنند. اخراج قانونی و بدون جنگ و کشتار هم ممکن است. دولت ها می تواننند خارجی ها غیر قانونی اخراج کنند. دلیلی ندارد دست به جنایت بزنند!
حقوق بشر برای همه / 31 December 2016
ذات قدرت این خاصیت را دارد که درصد بالائی از مردم وقتی به ان دست یافتند صاحب شخصیت جدیدی میشوند که با گذشته اشان فرسنگها فاصله دارد ! فرق نمیکند که ان شخص چه بسا برنده نوبل حقوق بشر هم شده باشد” همین خامنه ای خودمان به قول بعضی از روشنفکران که سابقه مبارزه با حکومت شاه را هم داشته اند نقل میکنند از اخوندی که پیپ میکشیده ” به موسیقی علاقه مند بوده تا جائی که تار یا سه تار هم مینواخته و در مباحثات روز ” ازادی خواهانه ” تجدد و تمدن هم صاحب نظر بوده! همین خامنه ای را میگویم! اما الان چه؟ الان برای حفظ قدرت دشمن ازادی شده ” موسیقی را حرام اندر حرام اعلام کرده که پشتیبانی قشر سنتی روحانیت را از دست ندهد و در همین راستا و برای راضی نگهداشتن جمع احمقی که از او حمایت میکنند با مدرنیته و تمدن حکم جن و بسم الله را پیدا کرده ! انگ سان سوچی هم همینطور ” فراموش کرده که برای چه بیست سال حصر خانگی شد و چرا نوبل حقوق بشر به او اعطا شد ” حالا که رئیس جمهور شده ادم دیگری شده و دیگر جان انسانها برای او کیلوئی شده” نمیدانم ” شاید اگر ما هم به قدرت دست پیدا کنیم از همین قماش باشیم اما در حال حاضر که فارق از قدرتیم و قضاوتمان در مورد قدرتمداران با تنگ نظری توام نگشته ارج بنهیم به رهبرانی که در عین قدرتمندی مردم را فراموش نکردند.
امیر / 31 December 2016