محمد حسین‌زیبایی‌نژاد معروف به حسین نجات که برای نخستین بار پس از راهپیمایی ۲۵ بهمن پیشنهاد حصر رهبران نهضت سبز را در جلسه سران امنیتی نظام با آیت‌الله خامنه‌ای مطرح کرده بود، پیش از برگزاری انتخابات آتی ریاست جمهوری، به مهم‌ترین نهاد اطلاعاتی ایران رفت.

محمد حسین‌زیبایی‌نژاد معروف به حسین نجات در بیت رهبری
محمد حسین‌زیبایی‌نژاد معروف به حسین نجات در بیت رهبری

خبرگزاری فارس گزارش داده است که محمد حسین زیبایی‌نژاد معروف به «حسین نجات» با حکم محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه به جانشینی رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شده است.

ریاست این سازمان را حسین طائب، یکی از سرکوب‌گران نهضت سبز به عهده دارد.

حسین نجات پیش از این فرمانده سپاه «ولی امر» بود که مسئولیت حفاظت از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را به عهده دارد.

میر حسین موسوی و مهدی کروبی در ۱۶ بهمن ۸۹ به وزارت کشور درخواست صدور مجوز برای برگزاری یک راهپیمایی در اعلام همبستگی با اعتراضات مردم تونس و مصر در طلیعه بهار عربی را کرده بودند. این مجوز صادر نشد، اما راهپیمایی در شهرهایی مانند تهران، رشت، اصفهان و شیراز و مشهد برگزار شد.

حسین نجات در گفت‌و‌گویی که خبرگزاری فارس در دی ۹۴ با او انجام داده می‌گوید به دلیل راهپیمایی ۲۵ بهمن بود که رهبران نهضت سبز با موافقت شفاهی رهبر جمهوری اسلامی در حصر خانگی قرار گرفتند.

بعد از راهپیمایی ۲۵ بهمن فرماندهان نظامی و سران امنیتی نظام جلسه‌ای با آیت‌الله خامنه‌ای برگزار می‌کنند. به گفته حسین نجات در همین جلسه رهبر جمهوری اسلامی خطاب به فرماندهان نظامی و سران امنیتی نظام گفت که «شما تا چند روز قبل می‌گفتید جنبش سبز مرده و توان سازماندهی بیش از ۳۰۰۰ نفر را ندارد و از من درخواست صدور مجوز برای راهپیمایان را می‌کردید تا به زعم خود آن‌ها را روسیاه کنید، حالا چه شده که سراسیمه به این‌جا آمده‌اید و بر اساس گزارش‌هایتان می‌گویید بین ۶۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار نفر در خیابان‌های تهران به صورت پراکنده تجمع کرده‌اند؟ پس شما جامعه خودتان را نمی‌شناسید.»

این جلسه به دلیل خشم آیت‌الله خامنه‌ای ظاهراً ناتمام ماند و در همان جلسه بود که محمدحسین زیبایی‌نژاد معروف به حسین نجات پیشنهاد داد که رهبران جنبش سبز حصر خانگی شوند. رئیس وقت قوه قضائیه از شورای عالی امنیت ملی تقاضای حصر رهبران نهضت سبز را کرد و شورا هم با این تقاضا موافقت کرد.

موسوی، رهنورد و کروبی از ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ در حصر خانگی به سر می‌برند اما تاکنون در هیچ دادگاهی محاکمه نشده‌اند. محمد رضا عارف ۲ دی با احتیاط، اظهار امیدواری کرده بود که «موضوع حصر خانگی روند مثبتی» را طی کند.

فرزند مهدی کروبی هم ۴ دی یک بار دیگر از آمادگی پدرش برای حضور در دادگاه و محاکمه علنی خبر داده بود.

انتصاب طراح حصر به عنوان جانشین سازمان اطلاعات سپاه در پیش‌زمینه تلاش اصلاح‌طلبان برای بسته شدن پرونده حصر رهبران نهضت سبز، پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آتی در ایران، معنی پیدا می‌کند.

۶ دی هم رئیس قوه قضائیه، ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور را برای دومین بار به عنوان نماینده‌اش در هیأت نظارت بر مطبوعات منصوب کرد. در سال ۱۳۸۵ که ناصر سراج برای اولین بار به این سمت منصوب شد، تنها شش ماه بعد از انتصاب او، سخت‌گیری‌ها و انسداد خبررسانی در رسانه‌های چاپی و آن‌لاین در داخل کشور افزایش چشمگیری پیدا کرد و بسباری از نشریات چاپی و آن‌لاین در محاق قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: