محمدرضا نقدی، فرمانده سازمان بسیج مستضعفین و عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران از سوی آمریکا تحریم شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت آمریکا این دو مقام ایرانی را به «نقض حقوق بشر» متهم کرده و برای «همبستگی با قربانیان شکنجه، سرکوب و بازداشتهای خودسرانه» آنها را تحریم کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرده که نقدی و دولتآبادی در «فهرست سياه» قرار گرفتهاند و دارايیها و اموال آنها در آمريکا مسدود خواهد شد.
آمريکا مهرماه سال جاری نیز هشت تن از مقامات دولتی ايران را به دليل «نقض حقوق بشر و سرکوب اعتراضات مردم ايران در وقايع پس از انتخابات رياست جمهوری در اين کشور»، در فهرست تحريمهای خود قرار داده بود.
هشت مقامی که پیشتر مورد تحريم قرار گرفتهاند، عبارتند از: «محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، حجتالاسلام غلامحسين محسنی اژهای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائيه، حجتالاسلام حيدر مصلحی، وزير اطلاعات، صادق محصولی، وزير رفاه، سعيد مرتضوی، دادستان پیشین تهران، مصطفی محمدنجار، وزير کشور و جانشین فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی، احمدرضا رادان، فرمانده نيروی انتظامی تهران بزرگ و حجتالاسلام حسين طائب معاون اطلاعات سپاه پاسداران.»
کاخ سفيد میگوید اين هشت نفر در «نقض فاحش حقوق بشر» در جريان «سرکوب» اعتراضات پس از انتخابات رياست جمهوری در ايران «مسئول» هستند.
پس از انتخابات بحثبرانگیز ریاستجمهوری سال ١٣٨٨ در ایران، بسیاری از معترضان به نتیجه انتخابات بازداشت شدند. ایران از اعترضات به نتیجه انتخابات به عنوان «فتنه ٨٨» نام میبرد.
فایلو دیبل، دیپلمات بلند پایه آمریکایی، بهمن ماه گذشته به رادیو زمانه گفته بود «نباید تنها به صدور بیانیه برای قربانیان سرکوب و فشار بسنده کنیم. باید آنهایی را که به این آزارها و سرکوبها کمر بستهاند، انگشتنما کنیم.»
وی درباره هشت مقامی که مهرماه ٨٩ تحریم شدند، گفته است: «این هشت مقام دولتی از گرفتن ویزا برای سفر به آمریکا محروم شدهاند. همه حسابهای بانکی آنها در آمریکا مسدود خواهد شد. بگذارید بگویم که این حقیقت دارد که هیچیک از این افراد در بانکهای آمریکایی شماره حساب ندارند. فکر نمیکنیم که آنها برای گرفتن ویزای سفر به آمریکا هم اقدام کنند.»
به گفته فایلو دیبل «این تحریمها جنبه نمادین دارد.»
این دیپلمات بلند پایه آمریکایی گفته است: «پیش از این ما هرگز در مورد ایران از طریق شرمنده کردن نقضکنندگان حقوق بشر وارد نشده بودیم. من فکر میکنم این عمل، تأثیر مهمی در مسیر برقراری عدالت دارد.»
با این حال، ایران همواره با رد کردن اتهام «نقض حقوق بشر»، کشورهای غربی را به «دخالت در امور داخلی» خود متهم میکند.
هیچ سودی ندارد . وضعیت وخیم تر از آن است که با این نمادکاری ها درست شود.
کاربر مهمان / 24 February 2011