اصغر فرهادی، فيلم‌ساز ايرانی برنده خرس طلايی جشنواره برلين از خردادماه سال آينده (ژوئن ۲۰۱۱) برای يک سال ساکن پايتخت آلمان می‌شود.

به نوشته روزنامه تاگز‌ اشپيگل، چاپ آلمان، در ماه ژوئن آينده اصغر فرهادی کارگردان موفق ايرانی به برلين بازخواهد گشت.
 

اصغر فرهادی با دريافت بورس تحصيلی يک ساله از سوی سرويس تبادلات دانشگاهی آلمان (DAAD) می‌خواهد در زمينه فرهنگ ايران و آلمان به تحقيق بپردازد.

سرويس تبادلات دانشگاهی آلمان، بزرگ‌ترين مؤسسه کمک‌های مالی برای مبادلات بين‌المللی دانشجويان و دانشمندان است. اين مؤسسه از زمان تأسيس خود در سال ۱۹۲۵، از بيش از ۵/۱ ميليون نفر فارغ‌التحصيل دانشگاه‌های آلمان و خارج از اين کشور پشتيبانی کرده است.

از سرويس تبادلات دانشگاهی آلمان، به‌عنوان انجمن دانشگاهيان و دانشجويان مؤسسات عالی ياد می‌شود.

به گزارش تاگز اشپيگل، روز يک‌شنبه ۲۰ فوريه، در فردای مراسم پايانی شصت و يکمين دوره جشنواره فيلم برلين ضيافت شامی با شرکت اصغر فرهادی، بازيگران و دست‌اندرکاران فيلم «جدايی نادر از سيمين» برگزار شد که در آن ديتر کوسليک، دبير جشنواره و چندين شخصيت فرهنگی، اجتماعی و سياسی آلمان نيز حضور داشتند.
 

فيلم «جدايی نادر از سيمين» به کارگردانی اصغر فرهادی موفق به دريافت خرس طلايی بهترين فيلم و خرس نقره‌ای بهترين بازيگر زن و بهترين بازيگر مرد برای مجموعه بازيگران آن شد.

ضيافت روز يک‌شنبه در فضايی از شادی در يکی از قديمی‌ترين و معتبرترين رستوران‌های برلين به نام بورشارد برگزار گرديد.

برخی از بازيگران فيلم برای شرکت در مراسم پايانی جشنواره بار ديگر به برلين پرواز نمودند و سپس در روز يک‌شنبه شادی خود را با دبير جشنواره و مهمانان فرهنگی اين ضيافت تقسيم کردند.
 

ديتر کوسليک، دبير جشنواره پيش از اين با خوشحالی اعلام کرده بود که فيلم اصغر فرهادی از هم‌اکنون به ۷۰ کشور جهان فروخته شده است. «جدايی نادر از سيمين» قرار است امسال در سينماهای آلمان به روی پرده برود.

به گزارش اين روزنامه آقای کوسليک، ميزبان اين ضيافت، مفتخر است که دوستان تازه‌ای را در مدت جشنواره امسال يافته است.

پس از اهدای جوايز برتر شصت و يکمين دوره جشنواره فيلم برلين به فيلم «جدايی نادر از سيمين»، اين فيلم روز يک‌شنبه بار ديگر در برليناله پالاست به نمايش در آمد.
 

تاگز اشپيگل اين نمايش ويژه را «يک رويداد اجتماعی» ناميد که در آن صاحب‌نظران از عرصه‌های مختلف حضور داشتند و در تصاوير فيلمی از فرهنگی ديگر مردمی را کشف کردند که با آن‌ها هم‌ذات‌پنداری می‌کردند.

کلاوس وورايت، شهردار سوسيال دمکرات برلين در ضيافت روز يک‌شنبه گفت: «همه در اين مراسم به نوعی خوشحال بودند. اين بار واقعأ ضيافت برليناله پرشوری داشتيم.»
 

جن چپمن، تهيه‌کننده استراليايی و عضو هیأت داوران اين دوره از جشنواره، در اين مراسم گفت: «ما روزهای بسيار زيبايی را با هم پشت سر گذاشتيم. طبيعی است که اختلاف نظر‌هايی بود اما در نهايت خيلی خوب با هم کنار آمديم.»

در اين ضيافت همچون چند بار ديگر در طول جشنواره، از جعفر پناهی، فيلم‌ساز ايرانی که عضو هیأت داوران امسال بود اما به دليل محکوميت قضايی در ايران اجازه خروج از کشور را نيافت، ياد شد.

جعفر پناهی دی‌ماه گذشته از سوی دادگاه انقلاب اسلامی تهران به شش سال حبس تعزيری و ٢٠ سال محروميت از ساختن فيلم، فيلم‌نامه‌نويسی و سفر به خارج از کشور محکوم شد و همين محکوميت باعث گرديد که نتواند در شصت و يکمين دوره جشنواره فيلم برلين شرکت کند.
 

در مراسم گشايش جشنواره نامه سپاس‌گزاری جعفر پناهی را ايزابل روسلينی، رئيس هيأت داوران برای حاضران خواند و همه را تحت تأثير قرار داد و در مراسم پايانی نيز ديتر کوسليک صندلی خالی جعفر پناهی را روی صحنه آورد و گفت پس از قرائت پيام جعفر پناهی به جشنواره فيلم برلين در مراسم گشايش اين جشنواره، از او خبری ندارد، اما از طريق دوستان‌اش که با پناهی در ارتباط‌ هستند شنيده است که پناهی از اعلام همبستگی جشنواره فيلم برلين با او دلگرم شده و گفته که خوشبخت است که به خانواده سينما تعلق دارد و به همين دليل هم احساس تنهايی نمی‌کند.
 

بامداد روز گذشته اصغر فرهادی، کارگردان «جدايی نادر از سيمين» همراه با تنی چند از بازيگران و دست‌اندرکاران اين فيلم وارد ايران شدند.

احمد ميرعلايی، مدير عامل بنياد فارابی در فرودگاه به استقبال عوامل اين فيلم رفت و موفقيت بزرگ اين فيلم در شصت و يکمين جشنواره فيلم برلين را به آن‌ها تبريک گفت.

جشنواره فيلم برلين، روز يک‌شنبه، بيستم فوريه به پايان رسيد.