محمدحسين صفارهرندی، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران ايران گفته است اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات هيأت رئيسه مجلس خبرگان رهبری «حذف» میشود.
انتخابات هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبری ۱۷ اسفند جاری برگزار میشود. هاشمی رفسنجانی هماکنون رئيس مجلس خبرگان رهبری و از اعضای هيأت رئيسه اين مجلس است.
صفارهرندی در همايش «گفتمان پيشرفت اسلامی» که از سوی اتحاديه جامعه اسلامی دانشجويان دانشگاههای ايران در شيراز برگزار شد، گفت: «عمل هاشمی در گذشته خيلی فاسد بوده و هنوز هم برنگشته و با توجه به روحياتی که از او سراغ داشتيم، بازگشتشان را خيلی روشن نمیبينم و سرنوشت هاشمی هم میتواند همچون منتظری و شريعتمداری باشد.»
به گفته وی «هنر» آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، اين بوده که از «شکلگيری يک منتظری جديد» جلوگيری کرده است.
مشاور فرمانده کل سپاه افزود: «آقا (آيتالله خامنهای) فرموده بودند، هاشمی را مديريت کردهام و کسی در اين مورد دخالت نکند و اين استراتژی رهبری است.»
وزير پيشين فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنين گفته است: «هاشمی دهه ۶۰ يعنی مورد اعتماد امام، مردم و انقلاب نه اينکه نقطه ضعف نداشته باشد ولی میآيد در نمازجمعه بحث عدالت را تئوريزه و مرزبندی با گروههای ضد انقلاب را ترويج میکند و مراد دل بچه حزب الهیها و جبهه رفتهها است، حتماً فرق دارد با هاشمی که در نمازجمعه آخر خود، مراد و محبوب اراذل و اوباشی میشود که در نماز دست میزدند و با کفش نماز خوانده و شعارهای منحرف میدادند.»
اشاره صفارهرندی به آخرین نماز جمعه هاشمی رفسنجانی در تیرماه سال گذشته است. هاشمی در این نماز جمعه خواهان «آزادی زندانيان سياسی، آزادی مطبوعات و فعاليت احزاب» شده بود.
وی پس از این نماز جمعه مورد حمله حامیان دولت قرار گرفت. حملات به هاشمی رفسنجانی در آستانه انتخابات هیأت رئیسه مجلس خبرگان بیش از پیش افزایش یافته است.
مجلس خبرگان، مجلسی متشکل از فقها است که بر اساس اصل ۱۰۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران برای نظارت بر رهبر ایران تشکيل شده است. مدت هر دوره اين مجلس که اعضای آن از سوی مردم انتخاب میشوند، هشت سال است.
احمد قابل، تحليلگر سياسی نیز اسفندماه گذشته به رادیو زمانه گفته بود رهبر ایران موافق «حذف تدریجی» هاشمی است.
به گفته وی «رفتاری که آقای خامنهای در رابطه با آقای هاشمی در پیش گرفته است، با هدفی که آن اصولگرایان تندرو دارند، یکی هست اما در تاکتیک متفاوت است. این لااقل برای کسانی که به حذف آقای هاشمی میاندیشند، کارآتر است و لذا نباید یکباره ایشان را حذف کنند، بلکه همین طور باید کجدارو مریز با ایشان رفتار کنند.»
هفته گذشته و پس از برگزاری تظاهرات مخالفان در ۲۵ بهمن، تلويزيون دولتی ايران، بهطور بیسابقهای تصاويری از حاميان حکومت اين کشور را که شعار «مرگ بر هاشمی» میدادند، پخش کرد.
«هاشمی حيا کن مصلحت رو رها کن، مرگ بر هاشمی فتنهگر و فتنهگر ايرانی، اکبر رفسنجانی» از ديگر شعارهايی بود که بهطور زنده از تلويزیون دولتی ايران پخش شد.
حاميان حاکومت ايران، اکبر هاشمی رفسنجانی رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و رئيس مجلس خبرگان رهبری را متهم میکنند که با «سکوت» در برابر «اقدامات فتنهگران» از آنها «حمايت» میکند.
مقامات رسمی ايران، معترضان به نتيجه انتخابات سال گذشته را «فتنهگران» مینامند.
مدتی پیش نیز غلامحسين الهام، مشاور حقوقی رئيس جمهور ايران گفته بود هاشمی رفسنجانی در مجمع تشخيص مصلحت نظام به عنوان «رأس مديريت جريانات ضد دولت» قرار دارد.