در پنجمين روز شورش مردم ليبی عليه حکومت معمر قذافی، معترضان بار ديگر به خيابانهای طرابلس آمدند و به ساختمانهای دولتی حمله کردند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، رهبران قبيلهای نيز به مخالفان حکومت قذافی پيوستند و يک واحد ارتش ليبی امروز در بنغازی، واقع در شرق اين کشور به صفوف مخالفان ملحق شد.
سازمان ديدهبان حقوق بشر اعلام کرده است که تا کنون دستکم ۲۳۳ نفر در رويدادهای ليبی کشته شدهاند و منابع غيررسمی از کشته شدن ۶۱ نفر در طرابلس، پايتخت اين کشور در مدت شب گذشته و بامداد امروز خبر دادهاند.
سيف الاسلام قذافی، يکی از پسران سرهنگ معمر قذافی در تلويزيون اين کشور ظاهر شد و با وجود وعده اصلاحات سياسی سخنان تندی را ايراد کرد.
وی هشدار داد که احتمال بروز جنگ داخلی میرود و تهديد نمود که طرفداران حکومت پدرش تا واپسين گلوله به نبرد خود ادامه خواهند داد.
روزنامه گاردين به نقل از يکی از منابع خود نوشته است مزدورانی از کشورهای چاد و سودان در سرکوبها دخالت داشتهاند.
شبکه الجزيره نيز تصاويری از جنازه يک آفريقايی کشته شده با لباس اونيفورم را نشان داد که گفته میشود مزدوری بوده که در درگيریها جان خود را از دست داده است. با اين حال الجزيره نتوانسته است هويت اين فرد را مشخص کند.
از سوی ديگر اعلام شد که نزديک به ۵۰ رهبر مسلمان ليبی خواهان پايان دادن به کشتار در اين کشور شدهاند.
ارتباط روزنامهنگاران جهان با ليبی به دشواری و عمدتأ توسط تلفن صورت میگيرد با اين حال تلويزيون الجزيره امروز گزارش داد در ميدان سبز طرابلس بار ديگر هزاران تظاهرکننده گرد آمدهاند.
مخالفان حکومت قذافی شب گذشته ساختمان کنگره خلق را به آتش کشيدند. به گفته شاهدان عينی ساختمان تلويزيون دولتی ليبی نيز به غارت برده شد.
خشونتهای ليبی قيمت نفت در بازار جهانی را بالا برد. قيمت يک بشکه نفت خام برنت دريای شمال نسبت به روز جمعه بيش از ۱۲/۱ دلار افزايش داشته است.
نمايندگان کنگره خلق ليبی، پارلمان اين کشور، قرار است امروز گردهم آيند و در مورد اصلاحات در اين کشور گفتوگو کنند.
به گزارش الجزيره، شهروندان طرابلس گفتهاند که تا بامداد امروز صدای گلوله به گوش میرسيد و بسياری از پاسگاههای پليس صبح امروز در سطح شهر، در ميان شعلههای آتش میسوختند.
تارنماهای نيروهای مخالف دولت در ليبی از برنامهريزی دو قبيله برای فتح شهر سبها در مرکز ليبی نوشتهاند. پيش از اين گفته میشد معمر قذافی به اين منطقه رفته است.
ظهر امروز جامعه دفاع از حقوق بشر (FIDH) خبری منتشر کرد که بر اساس آن چندين شهر در ليبی، از جمله سرت و بنغازی سقوط کرده و بهدست مخالفان افتادهاند. جامعه دفاع از حقوق بشر تعداد کشتهشدگان ليبی را از آغاز شورشها ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر اعلام کرده است.
تا بامداد امروز در خيابانهای طرابلس گاز اشکآور شليک شده بود. فرودگاه پايتخت امروز دوشنبه همچنان باز است و بسياری از خارجيان در حال ترک طرابلس هستند.
چندين شرکت و کنسرن بزرگ آلمانی از جمله زيمنس، RWE (کنسرن انرژی) و BASF (کنسرن مواد شيميايی و نفتی) کارمندان خود را امروز از ليبی خارج کردند.
همچنين دولت فرانسه شهروندان خود در ليبی را تشويق کرد که از اين کشور خارج شوند. ۷۵۰ فرانسوی در ليبی زندگی میکنند.
پيش از ظهر امروز فرانکو فراتينی، وزير امور خارجه ايتاليا که پس از جلسه وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا در بروکسل سخن میگفت، اظهار داشت: «ما نبايد اين تصور اشتباه را موجب شويم که دموکراسی خود را صادر میکنيم . ما بايد از آشتی مسالمتآميز پشتيبانی کنيم.»
وی افزود ليبی «به آغاز روند آشتی ملی و مسالمتآميز، پايان دادن به خشونت و در همين حال دفاع از تماميت ارضی خود نياز فوری دارد.»
طبق آخرين خبرها، مصطفی عبدالجليل، وزير دادگستری ليبی از سمت خود استعفا داد. وی دليل استعفای خود را اعتراض به سرکوب بيش از حد تظاهرکنندگان اعلام کرد.