خاتمی در نامه‌ای خطاب به رئيس قوه قضائيه نوشت که وی ديگر صلاحيت رسيدگی به پرونده رهبران موسوم به جنبش سبز را ندارد.

به گزارش نوروز، تارنمای جبهه مشارکت ايران اسلامی، محمدرضا خاتمی، دبير کل پيشين اين حزب اصلاح‌طلب و نايب رئيس مجلس ششم، نامه‌ای خطاب به آيت‌الله صادق لاريجانی، رئيس قوه قضائيه ايران در مورد حملات اخير به ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالفان دولت ايران نوشت.
 

وی در آغاز نامه خود با اشاره به حمله نيروهای امنيتی به راه‌پيمايی ٢۵ بهمن‌ماه و کشته شدن دو جوان؛ رويدادهای اين روز و روزهای پس از آن را «سازمان‌يافته، از پيش طراحی‌شده و حمايت شده» خواند.
 

محمدرضا خاتمی سپس به موضوع «محاکمه سران فتنه» که در روزهای اخير به شکل گسترده‌ای از سوی مقامات جمهوری اسلامی مطرح می‌شود پرداخت.

وی مواضع رئيس قوه قضائيه در اين‌باره را «ناحق» دانست و نوشت: «اجازه بدهيد از شما بپرسم؛ جناب‌عالی بر اساس کدام قانون يا آيين‌نامه‌ای در موضوع پرونده‌ای که علی‌الظاهر در محاکم دادگستری مفتوح است، ورود ماهوی می‌کنيد و حکم صادر می‌فرماييد؟»
 

در پی سخنان تند چند روز اخير مقامات ايران در مورد راه‌پيمايی ۲۵ بهمن، آيت‌الله صاق لاريجانی نيز روز پنج‌شنبه گذشته گفت: «سران فتنه بدانند با آن اطلاعيه‌پراکنی‌های شوم خود و همراهی کشورهايی که دست‌شان به خون هزاران هزار نفر در اطراف و اکناف عالم آغشته است، در ميان ملت جايی ندارند.»

وی گفت قوه‌ قضائيه فتنه‌گران را تعقيب خواهد کرد و اجازه نمی‌دهد که سران فتنه خود را « قهرمان» نشان دهند.

مقامات ايران به وقايع پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ايران «فتنه» می‌گويند و ميرحسين موسوی و مهدی کروبی را از «سران فتنه» می‌دانند.

راه‌پيمايی ۲۵ بهمن‌ به درخواست ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالفان دولت ايران برگزار شد. اين راه‌پيمايی با حمله نيروهای امنيتی منجر به کشته شدن صانع ژاله و محمد مختاری دو جوان معترض، زخمی شدن ده‌ها نفر و بازداشت بيش از هزار نفر گرديد.

محمدرضا خاتمی در ادامه نامه خود آورده است: «تا آن‌جا که اين حقير می‌داند، شما با اين کار، مطابق مقررات، عملأ خود را از صلاحيت رسيدگی به اين پرونده و هرگونه ورود به آن منعزل نموده‌ايد و طبعأ قوه قضائيه تحت مديريت جناب‌عالی، با سابقه‌ای که از آن می‌دانيم، ديگر صلاحيت رسيدگی به اين پرونده را ندارد.»
 

وی نوشته است که رهبران جنبش سبز بارها از برگزاری دادگاه علنی، عادلانه و مستقل استقبال کرده‌اند به همين خاطر بهتر است برای جلوگيری از اين همه «هياهو و هتاکی و فحاشی از سوی اقليتی که چيزی جز رگ‌های گردن قوی ندارند»، چنين دادگاهی تشکيل شود.

مهدی کروبی دی‌ماه گذشته در نامه‌ای خطاب به مردم ايران اعلام کرد که حاضر است در يک دادگاه علنی که مردم بتوانند حرف‌های دو طرف را بشنوند و قضاوت کنند، شرکت کند.

کروبی در نامه خود نوشت: « برای همه مواضع‌ام ادله محکمی دارم چرا که ۲۱ سال است با اين قضيه‌ها مدام به صورت‌های مختلف درگيربودم و آرامشی هم نداشتم و من آماده‌ام دادگاه به هرصورت که باشد و برگزار شود.»

وی امروز نيز در نامه‌ای خطاب به رئيس قوه قضائيه همين مواضع را تکرار کرد.
 

کروبی در نامه امروز خود از آيت‌الله لاريجانی خواسته است تا وعده‌هايی را که در سخنرانی‌ها مبنی بر محاکمه وی مطرح کرده‌اند هر چه زودتر عملی گردد. وی نوشته است: «باشد که در دادگاهی عادل و علنی، مردم به حقيقت آگاهی يابند.»