شماره‌های ۱۰۵ و ۱۰۶ فصل‌نامه آرش، اول اسفند ماه ۱۳۸۹ در یک مجلد منتشر شد. این دو شماره هم‌زمان فصل‌نامه آرش به خشونت اختصاص دارد.

به گزارش بخش فرهنگی رادیو زمانه دو شماره فصل‌نامه آرش در اسفند ماه ۱۳۸۹ در یک مجلد منتشر شد.

آرش که به طور سنتی در هر شماره به یک موضوع خاص می‌پردازد، در دو شماره هم‌زمان اسفند ماه‌اش به خشونت و انواع آن در سیاست، اجتماع و خانواده و پیامدهای آن اختصاص دارد.

 
سردبیر و مدیر مسئول فصل‌نامه آرش پرویز قلیچ‌خانی، شخصیت ملی و فرهنگی نام‌آشنای ایرانی است که در سالیان دراز است در تبعید به‌سر می‌برد. دبیر تحریریه فصل‌نامه آرش نجمه موسوی‌ست.

در این دو شماره هم‌زمان فصل‌نامه آرش، در بخش «خشونت» مقالاتی از: شهاب برهان، مهناز متین، محمدرضا شالگونی، علی حصوری، شهرزاد مجاب، سعید هنرمند، بهروز شیدا، شکوفه تقی، هدایت سلطان‌زاده، حبیب ساعی، امیر حسن‌پور، شهین نوایی، م. طاهری، مینا سعدادی، ناصر کاخساز، اتی ین بالیبار، والتر بنیامین، مهرداد مشایخی، محمد رضا فشاهی و ماشاالله آجودانی، مژده ارسی و همایون ایوانی، احمد موسوی، زهره شیشه و محمود خلیلی منتشر شده است.
 

در همین بخش گفت‌و‌گوهایی هم پیرامون خشونت و انواع آن و پیامد‌ها و آسیب‌های اجتماعی و روانی خشونت انتشار یافته است.

مسعود نقره‌کار درباره این موضوع با رامین جهانبگلو و نجمه موسوی با هایده مغیثی و هایده درآگاهی و اسد سیف با رضا کاظم‌زاده، روان‌شناس صاحب‌نظر مقیم بلژیک گفت‌و‌گو کرده اند.

از دیگر گفت‌و‌گو‌ها در این بخش گفت‌و‌گو فصل‌نامه آرش با پیمان وهاب‌زاده، جامعه‌شناس مقیم کانادا و همچنین گفت‌و‌گو با عباس آزادیان است.

علاوه بر این فصل‌نامه آرش به مناسبت چهلمین سالگرد حماسه سیاهکل که در تاریخ معاصر ایران سرآغاز شکل‌گیری نهضت‌های چریکی به‌شمار می‌آید، فصلی را به این رویداد تاریخی اختصاص داده است.

تأکید در این بخش بر نوارهایی است که اخیراً از گفت‌و‌گو‌ها و بحث‌های حمید اشرف، از رهبران پيش از انقلاب چريک‌های فدايی خلق با برخی از نمایندگان سازمان مجاهدین خلق ایران در خانه‌های تیمی به‌دست آمده و منتشر شده است.

حمید اشرف در این مذاکرات تلاش می‌کند، تلاش‌های دو سازمان چریکی آن زمان، یعنی چریک‌های فدایی خلق و مجاهدین خلق ایران را با هم هم‌سو کند. این پرونده‌های صوتی از اسناد بی‌نظیر و به‌یادماندنی در خیزش چریکی ایران به‌شمار می‌آید.

علاوه بر این پرونده‌های «خشونت» و «سالگرد نهضت سیاهکل»، داستان‌ها و اشعاری هم در شماره اسفند ماه آرش منتشر شده است.

داستان‌هایی از فرشته مولوی، علی شیرزادی، فریبرز شیرزادی، جمشید کابلیان، و کیوان و اشعاری از اکبر ذوالقرنین، حسین شرنگ، رضا عزیزی، سید علی صالحی و پرویز حسینی.

ایرج مصداقی، اسد سیف، رضا اغنمی و محسن حسام نقدهایی در شماره اسفند ماه نشریه آرش منتشر کرده‌اند.
 

آرش نشریه‌ای است فرهنگی‌، سیاسی و اجتماعی که از بهمن ماه ۱۳۶۹ (فوریه ۱۹۹۱‌) به کوشش پرویز قلیج‌خانی در فرانسه منتشر می‌شود‌.
 

نشریه آرش از‌‌ همان نخستین شماره‌اش تلاش می‌کند تلفیقی میان یک نشریه سیاسی و اجتماعی و یک نشریه ادبی به‌وجود آورد و در همه این سال‌ها به‌رغم مشکلات نشر و پخش یک نشریه‌ فارسی‌زبان بازتاب‌دهنده ادبیات و هنر تبعیدی بوده است و در‌‌ همان حال مهم‌ترین گفتمان‌ها و بحث‌های سیاسی در محافل و احزاب چپ را بازتاب داده است.

فصل‌نامه آرش به این ترتیب از نمونه‌های منحصر به‌فرد روزنامه‌نگاری تاریخی با تأکید بر رویدادهای نهضت چپ، چه در عرصه اندیشگی و چه در قلمرو هنر و ادبیات به‌شمار می‌آید.

اشتراک شش شماره فصل‌نامه آرش در اروپا‌ ۶۰ یورو‌ و در سایر نقاط جهان معادل ۹۰ دلار آمریکاست.
 

نشانی ایمیل نشریه آرش:
arashmag@yahoo. fr
 

تارنمای آرش:
www. arashmag. com