در هشتمین روز جشنواره فیلم برلین، فیلم «باد و مه» ساخته محمد طالبی که دو روز پیش در بخش «نسلها» به نمایش گذاشته شده بود، مجدداً به نمایش درمیآید.
همچنین فیلم کوتاه «گرهگشایی» ساخته جعفر پناهی، فیلمساز در بند ایرانی در بخش فیلم کوتاه برلیناله به نمایش گذاشته خواهد شد.
به گزارش بخش فرهنگی رادیو زمانه، در حالیکه شصت و یکمین جشنواره فیلم برلین، اوج خود را در روز ششم با به نمایش گذشتن «جدایی نادر از سیمین» پشت سر گذاشت، در هشتمین روز این جشنواره، فیلم «باد و مه» ساخته محمد طالبی همراه با فیلم «هفت گناه بخشودنی» ساخته بیشار بهارواج، و آمادور، ساخته فرناندو لئو دآرانوئا به نمایش درمیآید.
«باد و مه» ساخته محمد طالبی که به پیامدهای روحی جنگ در زندگی عاطفی یک پسربچه میپردازد، در بخش نسلها به نمایش گذاشته میشود.
قهرمان این فیلم پسربچهای به نام سهند است. پدر سهند در میدانهای نفتی جنوب ایران کار پیدا میکند و با خانوادهاش از شمال کشور به جنوب مهاجرت میکند.
همزمان عراق به ایران حمله میکند و در بمباران نه تنها خانه آنها ویران میشود، بلکه سهند هم مادرش را از دست میدهد.
پدر سهند که میبیند فرزندش از نظر روحی آسیب دیده است، با سهند و خواهر ۱۲ ساله او، شوکا به شمال برمیگردد. شوکا از سهند مانند مادری مراقبت میکند.
روزی سهند و پدربزرگش برای ماهیگیری به یک برکه میروند. سهند در آنجا یک غاز زخمی را میبیند و مادرش را پوشیده در چادری سفید به یاد میآورد. او میخواهد غاز مجروح را با خود به خانه بیاورد، اما پدربزرگ مخالفت میکند.
شبانه، سهند مخفیانه به حنگل میزند تا شاید غاز مجروح را بیابد و وقتی که برنمیگردد، خواهرش که نگران اوست از پی او به جنگل میرود. غاز سفیدی در پهنه آسمان به او جای برادر را نشان میدهد.
فیلم یک فیلم عاطفی با داستانی کاملاً ایرانی است که میخواهد پیامدها و آسیبهای روحی خشونت را در پیشزمینه یک داستان قابل قبول نشان دهد.
یکی از دیگر از فیلمهای مهمی که در هشتمین روز جشنواره فیلم برلین به نمایش درمیآید، فیلم کوتاه «گرهگشایی» ساخته جعفر پناهی است.
هدف برلیناله از به نمایش گذاشتن این فیلم اظهار همبستگی با این سینماگر دربند ایرانی است که به شش سال حبس و بیست سال محرومیت از فیلمسازی محکوم شده است.
«گرهگشایی» در سومین بخش فیلمهای کوتاه به نمایش گذاشته میشود.
موضوع این فیلم یک سرباز جوان و خواهرش است که تلاش میکنند کسی را تشویق به خرید یک فرش دستباف کنند تا با پول آن بتوانند مشکلات زندگیشان را از پیش پا بردارند.
فیلمهای کوتاه یکی از بخشهای مهم جشنواره فیلم برلین است.
مایکه میا هوهه، مدیر بخش فیلم کوتاه در شصت و یکمین جشنواره فیلم برلین درباره فیلمهای کوتاهی که در این جشنواره به نمایش درمیآیند، میگوید: «فیلمهای کوتاه در برلیناله نشاندهنده گرایشهای فیلمسازان جوان در فیلمسازی هستند. تجربهگری در روایت در سینما بسیار اهمیت دارد. برلیناله میخواهد مکانی باشد برای فیلمهای پیرامونی و مایل است چنین فیلمهایی برلیناله را خانه خود بدانند.»
همچنین، امروز در هشتمین روز برلیناله، آرمین مولر اشتال بازیگر سرشناس آلمانی که به هشتاد سالگی رسیده است، بهخاطر یک عمر فعالیت هنری در سینما، خرس طلایی افتخاری جشنواره فیلم برلین را در مراسمی که ساعت ده شب برگزار میشود، دریافت میکند.
افزون بر این، امروز، در هشتمین روز جشنواره فیلم برلین نشستی هم درباره سینمای ایران و آزادی بیان و محدودیتهای سینماگران ایرانی با توجه به جکم سنگین جعفر پناهی برگزار میشود.
جشنواره فیلم برلین تا بیستم فوریه ادامه دارد و یکی از مهمترین جشنوارههای سینمایی جهان است. برخلاف جشنواره فیلم کن و ونیز، فیلمهایی با مضامین اجتماعی و سیاسی در مرکز توجه برلیناله قرار دارد.
جشنواره فیلم برلین در رادیو زمانه:
– در بخش خبر:
چهارمین روز جشنواره فیلم برلین
پیام جعفر پناهی به جشنواره فیلم برلین
در بخش فرهنگ:
رقیب اصغر فرهادی در برلین کیست؟
در جست و جوی سیمون، حسام میثاقی، سپهر عاطفی
تروریست ها، سپهر عاطفی، حسام میثاقی
بیباک، ساخته برادران کوهن، فیلم افتتاحیه جشنواره فیلم برلین