پلیس ضدتروریسم ترکیه در آنکارا شبانه پیمان عارف را بازداشت کرد. سمیرا جمشیدی، همسر پیمان عارف حضور شبانه نیروهای امنیتی را زنده از طریق فیس‌بوک پخش کرد.

aref1
پیمان عارف، فعال سیاسی و زندانی سیاسی سابق

بر اساس اخباری که از طریق ویدئوی زنده فیس‌بوک سمیرا جمشیدی منتشر شد، نیروهای امنیتی چندین ساعت در برابر خانه پیمان عارف حضور داشتند و در نهایت با ارائه حکم کتبی او را بازداشت کردند.

آنها ابتدا بدون داشتن حکم جلب کتبی وارد ساختمان آپارتمان او در آنکارا شدند و به دلیل مقاومت عارف و جمشیدی و بازنکردن در خانه، وادار به درخواست شبانه حکم مکتوب از دادستانی آنکارا شدند. آنها که از پلیس ضدتروریسم بودند، ساعت یک بامداد برای دستگیری آمدند و بنا به اظهارات شنیده‌شده در ویدئو، به او اتهام طرفداری از «تروریست‌های گولنیست» زده‌اند. پیمان عارف تمام اتهامات را تکذیب کرد.

پیمان عارف، فعال دانشجویی و روزنامه‌نگار و زندانی سیاسی سابق ایرانی است. او همچنین به دلیل فعالیت‌هایش از حق ادامه تحصیل در ایران محروم شده‌بود. او به عنوان پناهنده در آنکارا حضور دارد.

عارف و جمشیدی در این ویدئو از فعالان سیاسی و سازمان‌های بین‌المللی خواستند تا برای جلوگیری از این اقدام دست به کار شوند.

بنا به گفته سمیرا جمشیدی، آنها با پلیس آنکارا تماس گرفته‌بودند اما جوابی نگرفتند. او اعلام کرد که ظاهراً تماس‌هایی با اینترپل در مورد این دستگیری شبانه برقرار شد.

نیروهای امنیتی با سگ‌های مخصوص حاضر شده‌بودند. همسایگان نیز نسبت به حضور آنها اعتراض می‌کردند. با طولانی‌تر شدن بازداشت، به تعداد مأموران امنیتی افزوده شد. زمانی که مأموران برای شکستن در اقدام کردند، پیمان عارف خواستار اطلاع از حکم بازداشت شد و دستور کتبی بازداشت از سوی پلیس امنیت ترکیه توسط مدیر ساختمان و از پشت در برای او خوانده‌شد. پیمان عارف در پی شنیدن حکم در را به روی نیروهای امنیتی باز کرد.

سمیرا جمشیدی در تمام مدت به پخش زنده این اتفاقات از طریق پروفایل فیس‌بوک خود مشغول بود. بیش از یک‌هزار نفر همزمان در حال مشاهده آخرین صحنه‌های بازداشت پیمان عارف بودند.

جمشیدی پس از خروج عارف فریادکنان گفت که او را در عین ضرب‌و‌شتم بازداشت کرده‌اند. او ادعا کرد که تیم ایرانی همکار با سرویس اطلاعاتی ترکیه (میت) مسئول این بازداشت است و گفت که پیشتر در پروفایل اینستاگرام خود پیام‌های تهدیدآمیز دریافت کرده‌ بود.

پیمان عارف نیز در پروفایل خود از یک شهروند ایرانی به اسم «ا. ش.» به عنوان یکی از عاملان بازداشت نام برده‌ است. جستجو در گوگل نشان می‌دهد که سال ۱۳۹۱ در وب‌سایتی برای پناهجویان ایران و افغان از فردی به همین نام به عنوان یک عضو وزارت اطلاعات ایران در ترکیه نام برده‌ شده‌است. این اطلاعات قابل تأیید نیست و هیچ مرجع معتبری در این زمینه اظهار نظر نکرده‌است.

با این حال، ساعاتی پس از اتفاقات رخ‌داده، آقای «ا. ش.» با رد این اتهام‌ها هرگونه دخالتی در دستگیری پیمان عارف را تکذیب کرد.

صحنه دستگیری پیمان عارف - منبع: ویدئوی فیس‌بوک سمیرا جمشیدی
صحنه دستگیری پیمان عارف – منبع: ویدئوی فیس‌بوک سمیرا جمشیدی