صدها مرد و نوجوان قصد داشتند بعد از برقراری آتشبس، از بخش شرقی حلب که تحت کنترل شورشیان است به مناطق تحت کنترل ارتش سوریه بروند. هیچ اثر و نشانی از آنها در دست نیست. سازمان ملل نگران است.
روپرت کولویل، سخنگوی کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفته است:
«با توجه به بازداشتهای خودسرانه و شکنجه انسانها در سوریه و سر به نیست شدن آنها ما عمیقاً نگرانیم.»
سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل اما به این نکته هم اشاره کرده که در شرایط کنونی امکان تحقیق و تفحص پیرامون مفقودشدگان وجود ندارد.
ارتش سوریه جمعه ۹ دسامبر اعلام کرد که ۸ هزار نفر که در میان آنها ۳ هزار کودک هم بودهاند از شرق حلب به مناطق تحت کنترل ارتش سوریه انتقال پیدا کردهاند. مردها و نوجوانانی که مفقود شدهاند، در بین این ۸ هزار نفر بودهاند.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه شامگاه گذشته، در اجلاس سازمان امنیت و همکاری اروپا، پس از رایزنی و گفتوگو با جان کری و فرانک والتر اشتاینمایر، وزاری خارجه آمریکا و آلمان به طور غیر منتظرهای اعلام کرد که ارتش سوریه عملیات نظامی در حلب را متوقف کرده است با این هدف که ۸ هزار جنگزده در شرق حلب به مکان امنی منتقل شوند.
بیش از ۱۵۰ هزار نفر از ساکنان به غذا و به خدمات درمانی و بهداشتی دسترسی ندارند. برخی شبکههای تلویزیونی گزارش دادهاند که ظاهراً پس از برقراری آتشبس موقت در حلب با میانجیگری روسیه، عده زیادی از جنگزدگان قصد دارند از شهر خارج شوند.
امدادگران سازمان ملل که در شهر حلب مستقرند گزارش دادهاند که دستکم ۵۰۰ نفر از ساکنان شرق حلب که در اثر بیماری زمینگیرند یا مجروح شدهاند و در میان آنها کودکانی هم هستند، به کمک عاجل نیاز دارند.
آمریکا بههمراه آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا و کانادا چهارشنبه هفت دسامبر در بیانیه مشترکی خواهان آتشبس فوری در حلب شدند تا از این طریق بتوان به جنگزدگان و مجروحان امدادرسانی کرد.
از نیمه نخست نوامبر سال جاری، دور تازهای از حملات شدید به شرق حلب آغاز شده. ارتش سوریه در این مدت موفق شده با کمک روسیه، ایران و حزبالله بخش بزرگی از این شهر را از شورشیان پس بگیرد.
بخش قدیمی شرق حلب چهارشنبه ۷ دسامبر به دست نیروهای دولتی افتاد و به این ترتیب اکنون ارتش سوریه بر ۸۵ درصد این شهر تسلط کامل دارد.