ایالات متحده آمریکا، آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و کانادا در بیانیه مشترکی که با لحنی نسبتاً تند نوشته شده از سازمان ملل خواسته‌اند که آمران و عاملان نقض حقوق بشر و جنایات جنگی در سوریه را مجازات کند.

نمایی از شهر جنگ‌زده حلب
نمایی از شهر جنگ‌زده حلب

خبرگزاری آلمان گزارش داده است که رؤسای دولت شش کشور غربی در این بیانیه مشترک خطاب به سازمان ملل نوشته‌اند:

«در سوریه یک فاجعه انسانی اتفاق افتاده است. بیش از ۲۰۰ هزار غیر نظامی در شرق حلب از هرگونه امکان امدادرسانی محروم مانده‌اند. آن‌ها هر روز تحت بمباران‌ها و گلوله‌های توپ حکومت بشار اسد قرار گرفته‌اند که از سوی ایران و روسیه حمایت می‌شود. بیمارستان‌ها و مدارس هم از این حملات مصون نمانده‌اند، بلکه حتی آگاهانه هدف قرار می‌گیرند. به همین جهت ما اقدامات حکومت بشار اسد [در حلب] و دولت‌های خارجی حامی او را محکوم می‌کنیم، به ویژه دولت روسیه را که در روزهای گذشته مانع از امدادرسانی به جنگ‌زدگان حلب شد. ما همچنین شدیداً حملات ارتش سوریه به مؤسسات غیر نظامی و به کارگیری بمب‌های بشکه‌ای را محکوم می‌کنیم.»

نیروهای دولتی سوریه در آستانه تصرف کامل حلب

دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرده است که نیروهای دولتی سوریه صبح چهارشنبه ۷ دسامبر / ۱۷ آذر موفق شدند تمام بخش قدیمی شرق حلب را به تصرف خود در آورند.

بر اساس این گزارش شورشیان مجبور شده‌اند از این منطقه عقب‌نشینی کنند زیرا در معرض خطر محاصره قرار داشتند.

syrian-army
ارتش سوریه در حال پیشروی در حلب

نیروهای دولتی بامداد چهارشنبه ۱۷ آذر محله‌های اغیور و باب‌الحدید در مرکز بخش قدیمی شرق حلب را تصرف کردند. شورشیان همچنین از محله‌های رم‌الجبل، قسطل الحرامی و الفرافره عقب‌نشینی کردند.

ارتش سوریه و متحدانش روز گذشته سه‌شنبه ۶ دسامبر / ۱۶ آذر نیز موفق شده بود که محله مهم الشعار را از دست شورشیان خارج کنند.

در مجموع، شورشیان مستقر در شرق حلب از دو هفته گذشته تاکنون ۸۵ درصد این منطقه را از دست داده‌اند.

برای رژیم بشار اسد فتح کامل حلب یک پیروزی بزرگ استراتژیک محسوب می‌شود و موقعیت او را تقویت می‌کند.

حلب در طول جنگ شش ساله سوریه صحنه شدیدترین درگیری‌های نظامی بوده است. شورشیان، بخش شرق این شهر را از سال ۲۰۱۲ به‌تصرف خود در آوردند. حملات هوایی، بمباران‌ها و تیراندازی‌های مداوم موجب آواره شدن هزاران نفر از مردم غیرنظامی شده است.

به‌گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه از نیمه ماه نوامبر که حملات به شرق حلب شدت گرفت حدود ۸۰ هزار نفر خانه‌های خود در این منطقه رها کرده و گریخته‌اند.

منابع دولتی سوریه از مذاکرات ارتش این کشور و روسیه با شورشیان بر سر خروج آن‌ها از حلب خبر داده‌اند اما از سوی شورشیان این خبر تأیید نشده است.

شبه‌نظامیان شورشی درخواست آتش‌بس پنج روزه کرده‌اند تا مجروحان و غیرنظامیان بتوانند از شهر خارج شوند. آن‌ها گفته‌اند در صورتی که وضعیت انسانی بهتر شد آنگاه درباره آینده حلب گفت‌وگو خواهند کرد. دمشق می‌گوید زمانی با آتش‌بس موافق خواهد بود که گروه‌های مسلح حلب را ترک کنند.

بیشتر بخوانید: