سهم سپاه پاسداران از بودجه سال آینده بیش از هفت هزار میلیارد تومان بیشتر از بودجه ۹۵ است. بودجه نهادهای نظامی در دولت یازدهم بیش از ۸۰ درصد افزایش یافته است.

ruhani-budjeh-militar

تابستان امسال هنگامی که دولت حسن روحانی لایحه اصلاح بودجه ۹۵ را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد،  با مخالفت نمایندگان منتقد دولت و مقام‌های نظامی روبرو شد.

دولت در اصلاحیه بودجه پیشنهاد کرد که اختصاص ۱,۷ میلیارد دلار از درآمد دولت از محل دعوای بین‌المللی به نهادهای نظامی، حذف شود.

حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس دولت «محدود بودن منابع مالی دولت» را علت حذف این بخش از بودجه نهادهای نظامی دانست.

کاهش پنج هزار میلیارد تومانی بودجه نظامی اما با واکنش تند مقام‌های نظامی روبرو شد. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح این اقدام دولت را به زیان توان دفاعی کشور دانست.

دولت در لایحه بودجه سال آینده برای در امان ماندن از اعتراض نظامیان و نمایندگان همسو با این نهادها، بودجه سپاه پاسداران، ارتش، بسیج و ستاد مشترک کل نیروهای مسلح را افزایش داده است.

بیشترین سهم از بودجه نهادهای نظامی به سپاه پاسداران اختصاص دارد. بودجه ستاد مشترک سپاه ۲۲ هزار و ۲۴۵ میلیارد تومان اعلام شده که هفت هزار میلیارد تومان بیشتر از بودجه امسال و دو برابر بودجه سال ۹۳ این نهاد نظامی است.

بودجه ستاد مشترک کل نیروهای مسلح برای سال آینده نیز حدود ۵۰ درصد افزایش یافته و از ۲ هزار و ۵۰ میلیارد تومان به سه هزار و ۲۱ میلیارد تومان رسیده است. بودجه این نهاد در نخستین قانون بودجه دولت روحانی ۱۴۵۷ میلیارد تومان بود. سهم ستاد مشترک کل نیروهای مسلح به نسبت سال ۹۳ بیش از ۱۰۷ درصد افزایش یافته است.

دولت همچنین ۱.۶ هزار میلیارد تومان بودجه ارتش را به نسبت سال قبل افزایش داده است. سهم ستاد مشترک ارتش از بودجه امسال ۷ هزار و ۷۷۲ میلیارد تومان اعلام شده که نشان دهنده رشد ۵۲.۱ درصدی به نسبت سال ۹۳ است.

بودجه سازمان بسیج مستضعفین نیز در مقایسه با سال ۹۳ که دولت یازدهم برای نخستین بار لایحه بودجه را تدوین کرد ۸۴,۲ درصد بیشتر شده است. اعتبار پیش‌بینی شده برای بسیج در لایحه امسال یک هزار و ۱۵۵ میلیارد تومان است. بودجه بسیج سال گذشته یک هزار و ۷۰ میلیارد تومان و سال ۹۳، ۶۲۷ میلیارد تومان اعلام شد.

بررسی بودجه علنی نهادهای نظامی بیانگر افزایش ۸۶,۱ درصدی اعتبار اختصاص یافته به این چهار نهاد نظامی است. این در حالی است که دولت در ردیف کمک به شخصیت‌های حقیقی و حقوقی و همچنین اعتبارهای پژوهشی نیز اعتبار‌های ویژه‌ای را به نهادهای وابسته به سپاه پاسداران و بسیج اختصاص می‌دهد.

در همین زمینه

لایحه بودجه و وعده گرانی در سال ۹۶

افزایش ۱۵ درصدی سهم نظامیان در لایحه بودجه ۹۵