روند صعودی قیمت دلار در ایران تا پیش از تعطیلات تداوم داشت. رئیس کل بانک مرکزی تحلیل‌گران و رسانه‌ها را عامل التهاب در بازار دانست.

arz-Dollar

ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی ایران پس از یک هفته پر التهاب در بازار ارز، سکوت خود را شکست و وعده کرد که قیمت دلار کاهش یابد.

دلار در آخرین روز پیش از تعطیلات – سه‌شنبه ۹ آذر- از مرز ۳۹۰۰ تومان عبور کرد. رسانه‌های ایران همزمان با افزایش قیمت دلار از توقف معاملات در بازار ارز خبر دادند.

رئیس کل بانک مرکزی اما تحلیل‌گران را مقصر این وضعیت دانست و گفت که «اظهارنظرهای غیرسازنده و غیرکارشناسی برخی از افراد» به التهاب در بازار دامن می‌زند.

سیف از تحلیل‌گران بازار ارز و کارشناسان اقتصادی خواست که در تحلیل‌های خود از «مراقب باشند که به التهاب‌ها دامن نزنند».

او گفت که بانک مرکزی از تحلیل‌گران و اصحاب رسانه خواسته تا در «تحلیل تحولات نرخ ارز به حساسیت های بازار و ضرر و زیان‌هایی که به دلیل نوسانات هیجانی نرخ ارز به مردم و فعالین اقتصادی وارد می‌شود، توجه ویژه داشته باشند».

کارشناسان اقتصادی در روزهای گذشته افزایش تقاضا در باراز را عامل اصلی گرانی عنوان کرده‌اند که ناشی از اصرار دولت برای اجرای سیاست‌های یکسان‌سازی نرخ ارز و همچنین فضای روانی پس از ریاست جمهوری ترامپ در امریکا است.

رئیس کل بانک مرکزی اگرچه تحلیل‌گران اقتصادی را یکی از عوامل التهاب در بازار برشمرده، اما خود نیز «عوامل انتظاری» را موجب افزایش قیمت دلار دانست و گفت که این «التهاب مقطعی است و تداوم نخواهد یافت».

او التهاب در بازار ارز را «شوک انتظاری» دانست که پیش از این هم تکرار شده و مدعی شد که «دولت نوسان‌های شدیدتر از این را در بازار ارز کنترل و مدیریت کرده است».

ولی‌الله سیف شوک انتظاری را هم ناشی از «افزایش تقاضای فصلی»، «عدم برآورده شدن انتظارات از برجام» و «نوسانات عرضه ارز از سوی صادرکنندگان غیرنفتی» دانست.

او استفاده دولت از نوسان قیمت دلار برای جبران کسری بودجه را «نادرست» خواند و گفت: « بانک مرکزی در راستای کنترل التهاب بازار اقدام خواهد کرد».

رئیس کل بانک مرکزی وعده کرد که پس از تعطیلات پایان سال میلادی و افزایش عرضه ارز از سوی صادرکنندگان بخش خصوصی، نوسان‌ها و التهاب در بازار کاهش یابد.

در همین زمینه

گرانی دلار در ایران؛ سایه «ترامپ» و سیاست دولت