بامداد دوشنبه ۸ آذر تجمع مردم مقابل منزل محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی به پایان رسید. شعبه چهار بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه شبانه حکم جلب محمود صادقی را به اتهام «نشر اکاذیب» صادر کرده بود.

تجمع گروهی از مردم مقابل منزل محمود صادقی نماینده مجلس برای جلوگیری از بازداشت او
تجمع گروهی از مردم مقابل منزل محمود صادقی نماینده مجلس برای جلوگیری از بازداشت او

محمود صادقی خواهان انتشار گزارش حساب‌های ۶۳ گانه صادق آملی لاریجانی، رییس قوه قضائیه شده بود.


آنچه که باید درباره اختلاس ۱۷۰۰ میلیارد تومانی رئیس قوه قضائیه بدانیم


محمود صادقی شبانه به درون خانه‌اش پناه برد. با پیگیری مردم و گروهی از نمایندگان مجلس و با پادرمیانی علی لاریجانی مأموران موفق نشدند محمود صادقی را بازداشت کنند.

صادقی به خبرگزاری فارس گفته است:

«از مأموران خواستم و دعوت کردم به منزل بیایند و در آنجا توضیح دهند که موضوع چیست ولی آنها قبول نکردند و من مجبور شدم همانجا مقابل در منزل بمانم که خانواده هم آمدند. با مأموران همراهی نکردم. برای چه باید با آنها بروم؟ کار اینها غیرقانونی است و حکم انفصال قاضی مذکور را خواهم گرفت.»

چکیده‌ای از واکنش‌ها به تلاش شبانه برای بازداشت نماینده اصلاح‌طلب مجلس:

  • مسعود پزشکیان، نایب رییس مجلس

مسعود پزشکیان و علی مطهری، نواب ریاست مجلس شبانه پیگیری کردند. پزشکیان که در سفر مشهد است تلفنی ماجرا را پیگیری کرد. او در صفحه تلگرامش نوشت:

اقدام شبانه برای جلب نماینده‌ مردم تهران، آقای صادقی بدون اطلاع مجلس، اول از همه بی‌احترامی به مجلس شورای اسلامی و مردمی است که به آنها رأی داده‌اند. این رفتار را حتماً پیگیری خواهیم کرد و از حیثیت مجلس دفاع می‌کنیم.

  •  محمد رضا بادامچی، نماینده اصلاح‌طلب تهران در مجلس

اقدام به بازداشت همکار خوبم آقای دکتر محمود صادقی، نقض نص صریح قانون اساسی است. این اقدام غیرقانونی آن هم در شب رحلت حصرت رسول اکرم، قلب ملت را به درد آورد.

از رییس جمهوری محترم می‌خواهم طبق قانون، به مسئولیت صیانت از قانون اساسی عمل کرده و از مجلس دفاع کند.

  • محمد رضا عارف، رییس فراکسیون امید:

موضوع پیش آمده برای همکار عزیزمان جناب آقای دکتر محمود صادقی می‌بایست در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مورد بررسی قرار گیرد و بر اساس تشخیص هیأت مزبور اقدامات بعدی انجام پذیرد، لذا همگان را دعوت به آرامش نموده و از دستگاه محترم قضایی تقاضامندیم مستندات مربوطه را مطابق تشریفات قانونی جهت تعیین تکلیف به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان ارسال نمایند که بر طبق نظر هیأت مزبور، اقدامات بعدی صورت پذیرد. در پایان خود و همگان را دعوت به عمل به مر قانون می‌نماییم.

  • غلام‌علی حداد عادل:

به رئیس قوه قضائیه در مورد حسابی که بیش از ۲۰ سال و به طور قانونی وجود دارد تهمت دزدی نزنیم و در برابر آن سکوت نکنیم.

  • علیرضا رحیمی، نماینده تهران در مجلس:

در شرایطی که برای یک متهم معمولی هم شبانه و آن هم شب پیش از تعطیل رسمی اقدام نمی‌شود، بدون رعایت حرمت افراد، حتی نسبت به رعایت قانون مربوط به بازداشت نمایندگان نیز بی‌توجهی می‌شود.

  • محمد علی وکیلی، عضو هیأت رئیسه مجلس:

بهتر بود اجازه می‌دادند مسائل از طریق گفت و گو و در شرایط عادی پیگیری شود. اینکه شبانه به منزل نماینده مجلس مراجعه کنند بازخورد خوبی ندارد و برای نظام حاشیه‌سازی می‌شود.

  • احمد امیرآبادی فراهانی، عضو عیأت رئیسه مجلس:

بنابر ماده ۱۷۹ قانون آیین دادرسی کیفری، در صورتی می‌توان متهم را جلب کرد که بدون عذر موجه در دادگاه و یا دادسرا حضور  پیدا نکند، و ماده ۱۸۰ قانون آیین دادرسی کیفری هم موارد جلب ابتدایی و قبل از صدور احضاریه را در جرائم بسیار سنگین یا در مواقعی که محل اقامت و کسب و یا شغل متهم معین نباشد، پیش‌بینی کرده است.
بیشتر بخوانید: