رسانه‌های ترکیه گزارش دادند شبه‌نظامیان داعش راکتی به شمال سوریه پرتاب کردند که نشانه‌هایی از گاز شیمیایی در آن بوده است. عارضه‌های ناشی از این حمله ۲۲ تن از شورشیان دچار مشکل کرده است.

daesh-Chemical-Weapons2

به گزارش رویترز این حمله شورشیان مورد حمایت ترکیه را هدف قرار داد. این نیروها مدتی است شهر الباب که تحت کنترل داعش است را به محاصره در آورده‌اند.

هدف ترکیه از عملیات «سپر فرات» دور کردن نیروهای جهادی از مرز این کشور با سوریه است. در این عملیات شماری شورشیان سوری با دولت ترکیه همکاری می‌کنند.

حمله راکتی داعش عوارضی بر چشم و بدن ۲۲ تن از نیروهای شورشی به جا گذاشته است که نشانه‌هایی از به کارگیری گاز شیمیایی در آن وجود دارد.

بنابر گزارش رسانه‌های ترکیه شورشیان پس آنکه ظن مسومیت شیمیایی تقویت شد به بیمارستانی مرزی در خاک ترکیه منتقل شده‌اند. این نیروها از  سردرد شدید و خستگی مداوم و عارضه‌هایی در چشم و بدنشان رنج می‌برند.

یک تیم تخصصی از پزشکان ترکیه با انجام آزمایش‌هایی در حال بررسی احتمال این حمله شیمیایی هستند.

این نخستن بار نسیت که داعش متهم به استفاده از سلاح شیمیایی می‌شود. سال گذشته جیمز کلپر، هماهنگ‌کننده سرویس اطلاعاتی آمریکا گفته بود داعش گازهای کشنده‌ای چون کلر و خردل در اختیار دارد.

تابستان سال ۲۰۱۵ وزارت دفاع آلمان تأیید کرده بود که داعش به پیشمرگه‌های کرد در عراق حمله شیمیایی کرده است. در همان زمان دو سازمان بریتانیایی مسئول تحقیق درباره حملات داعش در شمال سوریه تأیید کرده‌ بودند که شبه‌نظامیان گروه دولت اسلامی علیه نیروهای کرد ی پ گ و غیر نظامیان شمال سوریه گاز شیمیایی به کار برده است.

پس از این حملات داعش، در ۲۴ ساعت گذشته جت‌های ترکیه چهار موضع داعش در شهر الباب را هدف قرار دادند و تخریب کردند. در جریان این درگیری‌ها یک شورشی مورد حمایت ترکیه کشته و ۱۴ نفر دیگر  مجروح شدند.

حمله به ترکیه در سالگرد ساقط‌شدن جنگنده روسی

پنجشنبه این هفته نیز سه سرباز ترکیه در یک حمله هوایی کشته شدند. دولت ترکیه می‎گوید باور دارد که این حمله از سوی ناوگان هوایی سوریه صورت پذیرفته است. کشته شدن سربازان ترک در این حمله همزمان شد با اولین سالگرد جنگنده روسی که توسط نیروی هوایی ترکیه هدف قرار گرفت و ساقط شد؛ رخدادی که روابط ترکیه و روسیه را در آن زمان به شدت خدشه‌دار کرد.

پس از حادثه پنجشنبه ترکیه اعلام که یک سیستم پدافندی در مرز با سوریه مستقر می‌کند.

روسیه بزرگترین حامی نظامی سوریه به شمار می‌آید. این درحالی است که ترکیه از شماری از شورشیان سوری پشتیبانی می‌کند که خواستار برکناری بشار اسد، رئیس‌جمهوری این کشور هستند.

در حال حاضر روسیه و ترکیه با وجود آنکه اهداف متناقضی را در جنگ سوریه دنبال می‌کنند، در حال ترمیم روابط دوجانبه خود هستند. ترکیه نیز بر خلاف سال‌های گذشته کمتر به صورت علنی از بشار اسد انتقاد می‌کند.


در همین زمینه