کمپين بينالمللی حقوق بشر میگويد دوشنبه ۱۸ بهمن ۸۹ در زندان وکيلآباد مشهد ۱۰ نفر اعدام شدهاند که پنج نفر از آنها افغان بودهاند.
بنا بر اين گزارش که امروز چهارشنبه ٢٠ بهمن در وبسایت فارسی این کمپین منتشر شده، اتهام اعدامشدگان، «حمل و نگهداری مواد مخدر» بوده است.
کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران به نقل از «منابع موثق» خبر داده که در ماههای گذشته دهها زندانی متهم به «جرايم مواد مخدر» در زندان وکيلآباد مشهد، بيرجند و تايباد بهطور «مخفيانه و دستهجمعی» اعدام شدهاند.
اين گزارش افزوده اعدامهای ۱۸ بهمن «بدون اطلاع وکلا و خانواده اعدامشدگان و بدون اطلاع قبلی محکومين» اجرا شده است.
کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران میگوید در جريان اجرای اعدامهای مخفيانه در مشهد، «پزشکی قانونی مشهد روز قبل از اجرای حکم اعدام، گواهی وفات زندانیها را صادر میکند.»
کمپين اين اقدام را بر «خلاف» قوانين ايران ناميده و افزوده صدور گواهی وفات يک روز پيش از اجرای حکم اعدام زندانيان، نشاندهنده «اصرار و لجاجت برای اعدام خودسرانه و شتابزده» است.
پيشتر نيز در ۲۹ آذر ۸۹ در زندان وکيلآباد مشهد ۱۰ نفر ديگر به طور «مخفيانه و دستهجمعی» اعدام شده بودند.
کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران همچنین نسبت به وجود «اعدامهای مخفيانه» در ديگر زندانهای ايران ابراز نگرانی کرده و افزوده آمارهای اعلام شده از سوی ايران «تنها بخشی از اعدامهايی است که اجرا میشود و آمارهای واقعی اعدامها در اين کشور به رسانهها اعلام نمیگردد.»
تابستان ۸۹ نيز احمد قابل، پژوهشگر دينی در ايران، تأييد کرد که در ١٧٠روزی که در زندان وکيلآباد مشهد حبس بوده، از طريق سربازان زندان متوجه شده که ۵۰ نفر در اين زندان به طور «دستهجمعی و مخفيانه» اعدام شدهاند.
فدراسيون بينالمللی جامعههای حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران هفتم شهريور ٨٩ با صدور بيانيهای اعدامهای «گروهی و مخفی» را محکوم کردند.
اين دو سازمان مدافع حقوق بشر از مقامات جمهوری اسلامی خواسته بودند به مجازات اعدام به عنوان «ابزار سرکوب مخالفان حکومت و ايجاد وحشت نزد مردم» پايان دهد.
در چند ماه گذشته شمار اعدامها در ايران افزايش يافته است. چند روز پيش کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران اعلام کرد از تاريخ ۲۹ آذر ۸۹ تا ۱۱ بهمن ۸۹ در ايران دستکم ۱۲۱ نفر اعدام شدهاند. اتحادیه اروپا اعلام کرده که شمار اعدامها در ایران به مرز «هشدار» رسیده است.
در همین حال روز گذشته نیز جابر بانشی، دادستان شیراز خبر داد که بهزودی حکم اعدام سه محکوم پرونده قتل سرهنگ رسول قربانی، رئیس دایره جنایی پلیس آگاهی استان فارس، اجرا میشود. این مقام نیروی انتظامی، اسفند ١٣٨٨ در یک درگیری مسلحانه در شیراز کشته شد.
بنا به گزارشهای سازمانهای مدافع حقوق بشری بينالمللی، ايران با جمعيت ٧٠ ميليون از نظر تعداد اعدامها پس از کشور چين با جمعيت يک ميليارد و ٣٠٠ ميليون نفر قرار دارد اما با مبنا قرار دادن جمعيت در رتبه «نخست» قرار میگيرد.
يعني ميگي مثل آمريكايي ها بگذاريم يكي هزار و يك كار بكنه بعد يك مدتي را در زندان بگذراند و بيايد بيرون و كارش را ادامه بدهد. اين كار با هيچ عقل سليمي منطبق نيست.
کاربر مهمان / 09 February 2011
اتحادیه اروپا شکر خورده که اعلام کرده تعداد اعدامها به مرز هشدار رسیده. بابا بی خیال دیگه خیلی دارن سنگ ماها رو به سینه میزنن،یهو رودل نکنن، مادر … ها منتطرن همه مون رو بکشن بعدش هشدار بدن.
مهدی / 09 February 2011
کار خوبی می کنن
امیدوارم یه روز ریشه کن بشن
مهدی / 09 February 2011