آیتالله عبدالکریم موسوی اردبیلی، از مسئولان اصلی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در دهه ۱۳۶۰ که به دلیل مشکل قلبی و ریوی در بیمارستان لاله تهران بستری بود ظهر چهارشنبه ۳ آذر درگذشت.
موسوی اردبیلی که از مراجع تقلید شیعه و از نزدیکترین یاران آیتالله خمینی، رهبر انقلاب ایران بود در سن ۹۱ سالگی درگذشت.
او از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۸ رئیس دیوان عالی کشور و عالیترین مقام دستگاه قضایی بود. دوران او از نظر صدور احکام قضایی شدید برای مخالفان و شکنجه و کشتار آنان در تاریخ جمهوری اسلامی بینظیر است. موسوی اردبیلی در مورد نقش خود در کشتارهای دهه ۱۳۶۰ همواره سکوت کرد.
او پس از مرگ خمینی به قم رفت، صاحب دانشگاهی به اسم «مفید» شد و به مقام آیتاللهی با درجه مرجعیت رسید و در مواردی از ساز و کار امور در تهران به نحوی ملایم انتقاد کرد. اصلاحطلبان در سالهای اخیر او را از زمره طرفداران جبهه خود میدانستند.
موسوی اردبیلی از روز یکشنبه ۳۰ آبان به کُما رفت. روز دوشنبه پزشک معالج او از بهبود شرایط جسمانی این مرجع تقلید خبر داد و گفت او از کما بیرون آمده است.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی به فاصله ساعاتی پس از بستری شدن موسوی اردبیلی صبح روز سهشنبه، ۲ آذر به دیدار او در بیمارستان رفت.
در همین زمینه
نقد جدی به رادیوزمانه.
شاید به لحاظ محتوا رسانه ی شما با رسانه هایی مثل فارس و غیره فرق داشته باشد ولی در فرم رساندن پیام نوعی جهت گیری آشکار در متن خبرهای شما دیده می شود که خلاف مرام رسانه ای است.
فاعلیت تلاش امیددادن واهی به مردم یا ناامید کردن انها در کنه یک چیز است و آن القای نظر شخصی به مخاطب از موضع قدرت.
شایسته است رفتاری حرفه ای تر از خود نشان دهید.
−−−−−−−−
ویراستار: اگر منظورتان انتقاد از این باشد که ما در خبر بالا نقش آیت الله درگذشته را در کشتارهای دهه ۱۳۶۰ یادآور شدهایم، لازم است بگوییم این نوع یادآوری را از وظایف خبررسانی خوب و مسئولانه میدانیم. “زمانه” همواره آشکارا گفته است که در برابر ستم و بیعدالتی بیطرف نیست.
حریم خصوصی / 23 November 2016
جناب “حریم خصوصی”!!! : اول اینکه اردبیلی یک فرد در حوزه خصوصی نبود بلکه او زمانی فردی قدرتمند در حوزه عمومی بود. او در سیاه ترین دهه در تاریخ ایران، یعنی دهه شصت، ریاست جنایتکارترین نهاد ژریم اسلامی را داشت، یعنی ریاست قوه قضایه . این آیت الله نود ساله، در کنار محمدی گیلانی و لاجوردی که هر دو به درک واصل شده اند، اتفاقا یکی ار منفور ترین و یکی از جنایت کاران بزرگ رزیم اسلامی بود. اگر می خواهید از جنایات امثال این ضدبشران اگاهی یابید، هیچی نیازی به کاوش در آرشیو ها در بسته نیست، بروید روزنامه های کیهان و اطلاعات را در دهه شصت بخوانید.
در ضمن گفتن حقیقت بنیاد هر خبر رسانی است. علاوه براین، یکی از نقاط قوت “زمانه” اتفاقاً عدم بیطرفی در ” برابر ستم و بیعدالتی” است. و این ویژه گی ، یکی از ویژه گی های بسیار فرخنده در سنت روزنامه نگاری یا رسانه است و باید باشد.
خلاصه اینکه: انسان های آزادیخواه با شما در غم مرگ این فرد منفور شریک نیستند
سعید یاد / 23 November 2016