موسوی و کروبی، از دولت ايران خواستند تا برای همبستگی با مردم تونس و مصر به آن‌ها اجازه راه‌پيمايی داده شود.

به گزارش وب‌سايت کلمه ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالفان دولت ايران، با ارسال نامه‌ای به مصطفی محمدنجار، وزير کشور ايران درخواست مجوز راه‌پيمايی کردند.

آن‌ها در نامه خود آورده‌اند: «به منظور اعلام همبستگی با حرکت‌های مردمی در منطقه به‌ويژه قيام آزادی‌خواهانه مردم تونس و مصر بر عليه حکومت استبدادی در کشور، درخواست صدور مجوز برای دعوت به راه‌پيمايی مردمی طبق اصل ۲۷ قانون اساسی در جهت حمايت از قيام مردم اين دو کشور مسلمان را در روز دوشنبه ۲۵ بهمن ساعت سه بعدازظهر از ميدان امام حسين تا ميدان آزادی را داريم.»

در ماه‌های اخير کشورهای عربی منطقه دستخوش تحولات تازه‌ای شده‌اند و در مخالفت با حکومت‌های اين کشورها چندين تظاهرات اعتراضی برگزار شده است.

اين اعتراضات به‌ويژه در مصر و تونس چشمگير بود که طی آن زين‌العابدين بن‌علی، رئيس جمهوری تونس اين کشور را ترک کرد و در مصر نيز حکومت حسنی مبارک تحت فشار مردم دچار تغييراتی شده و در بحران سياسی به‌سر می‌برد.

حکومت ايران ضمن حمايت از حرکت مردم در جهان عرب اين تحولات را دارای «انگيزه اسلامی» می‌داند.
 

جمهوری اسلامی ايران «سرکوب مردم» توسط حکومت‌های منطقه را محکوم کرده و خواهان ادامه تظاهرات اعتراضی در اين کشورها است.

اين مواضع در حالی اعلام می‌شود که پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ايران، تظاهرات مردم معترض به نتايج آن بارها توسط نيروهای دولتی مورد حمله قرار گرفت و به گفته مخالفان ده‌ها نفر کشته شده و مورد شکنجه قرار گرفتند. همچنين پس از اين انتخابات بازداشت‌های گسترده‌ای نيز صورت گرفت.

حکومت ايران وقايع پس از انتخابات را «فتنه» و توطئه دشمنان و به‌ويژه کشورهای غربی می‌داند.
 

در اين مدت کروبی، موسوی و گروه‌های اصلاح‌طلب در ايران چندين بار از وزارت کشور تقاضای برگزاری راه‌پيمايی قانونی را نموده اما مقامات دولت ايران هر بار اين تقاضاها را رد کرده‌اند.

موسوی و کروبی افزون بر درخواست‌هايی برای برگزاری راه‌پيمايی در آغاز وقايع پس از انتخابات، يک بار در سالگرد ۲۲ بهمن و يک بار نيز در سالگرد انتخابات در روز ۲۲ خرداد چنين تقاضايی را مطرح کرده بودند.
 

ميرحسين موسوی و مهدی کروبی در آخرين ديدار خود از تحولات منطقه پشتيبانی کردند.
 

آن‌ها با مقايسه وقايع پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ايران و حوادث مصر گفتند: «امروز در مصر با وجود تنش‌ها و درگيری‌ها اجازه راه‌پيمايی به معترضين داده می‌شود تا مشخص شود کفه اقبال اجتماعی کدامين جريان سنگين‌تر است لذا ما معتقديم اگر در ايران نيز به معترضين پس از انتخابات اجازه راه‌پيمايی داده شود مشخص خواهد شد کدام جريان از پايگاه اجتماعی و مردمی برخوردار است.»