منابع امنيتی مصر اعلام کردند که در يک عمليات تروريستی در شهر العريش، واقع در شمال مصر خط لوله گاز اين کشور منفجر شد.

به گزارش رويترز، يک مقام مصری که نام وی برده نشده، گفت: «اين عمليات از سوی عناصر خارجی صورت گرفته است. ما از باديه‌نشينان منطقه می‌خواهيم که به نيروهای امنيتی در اين‌ مورد کمک کنند.»

وی افزود: «به محض آن‌که اين خط لوله مورد حمله قرار گرفت سيستم آن بلافاصله به حالت تعليق درآمد.»
براساس اظهارات يک منبع ديگر، در اين منطقه «وضعيت اضطراری» اعلام شده است.

عبدل وهاب مبروک، فرماندار منطقه شمال سينا محل وقوع حادثه، در تلويزيون مصر اطمينان داد که اين عمليات کشته‌ای در بر نداشته است.

يک خبرنگار تلويزيون مصر از «عمليات بزرگ تروريستی» سخن گفت و ادامه داد: «خرابکاران از وضعيت کنونی امنيت در مصر برای انفجار خط لوله استفاده کرده‌اند.»
 

از ۱۲ روز پيش به اين سو مصر دستخوش تحولات کم‌سابقه‌ای است که طی آن بسياری از مردم با شرکت در اعتراضات خيابانی خواهان برکناری حسنی مبارک، رئيس جمهوری اين کشور شده‌اند.

شاهدان محلی از «انفجار بزرگ» گفتند و شبکه‌های تلويزيونی الجزيره و العربيه تصاويری از شعله‌های بلند آتش در محل انفجار را نشان دادند.

يک مقام مسئول مصری به «وضعيت بسيار خطرناک» و «انفجارهای پياپی» پس از آتش‌سوزی اشاره کرد.
 

اسرائيل که در سال ۱۹۷۹ با مصر پيمان صلح بسته است، ۴۰ درصد گاز طبيعی خود را از اين کشور دريافت می‌کند.

يک مقام دولتی اسرائيل گفت: «هنوز زود است بگوييم چه مدت انتقال گاز به اسرائيل معلق خواهد ماند.»

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، وب‌سايت‌های القاعده و گروه‌های تندرو اسلامی پيش از اين، از مسلمانان منطقه سينا خواسته بودند که «از ناآرامی‌های مصر برای حمله به لوله‌های گاز ميان شهر مصری العريش و شهر اسرائيلی آشکلون استفاده کنند.» آن‌ها اعلام کرده بودند که چنين حمله‌ای «عواقب سنگينی» برای اسرائيل در بر خواهد داشت.

در يکی از وب‌سايت‌های مسلمانان تندرو آمده است: «به برادران باديه‌نشين خود در سينا، به قهرمانان اسلام، می‌گوييم از فرصت استفاده کنيد و با مشت آهنين خود در برابر يهوديان بايستيد.»
 

از شروع راه‌پيمايی‌های اعتراضی در شهرهای مختلف مصر عليه حسنی مبارک، که از ۲۵ ژانويه سال جاری آغاز شد؛ وضعيت در شمال سينا متشنج است. در اين منطقه باديه‌نشينان با پليس درگير شده و کنترل بسياری از محورهای عبور و مرور را در دست گرفته‌اند.
 

چندين سوء قصد تروريستی در سال‌های ۲۰۰۶ – ۲۰۰۴ در همين منطقه به‌وقوع پيوسته است.