در آغاز روز جمعه، وضعيت در مصر بسيار بحرانی است. مخالفان امروز را روز «رفتن مبارک» عنوان کرده و تظاهرات بزرگ ديگری را تدارک ديده‌اند.

به گزارش خبرگزاری‌های جهان روز جمعه، ميدان تحرير قاهره شاهد گردهمايی جمعيت انبوه مردم است و هر لحظه به تعداد آن افزوده می‌شود.

شب گذشته مخالفان حکومت حسنی مبارک، رئيس جمهوری مصر در اين ميدان شب را به صبح رساندند. به گزارش روزنامه ليبراسيون فرانسه برخی از آنان که خسته بودند بر روی زمين خوابيدند، برخی به توزيع نان و گروهی ديگر در پشت سنگرهای ايجاد شده به جمع‌آوری سنگ برای دفاع از خود پرداختند.

از صبح امروز ارتش در ميدان تحرير حضور دارد با اين حال برخی به ارتش اعتماد ندارند. يکی از مخالفان با نشان دادن گلوله‌ای که روی آن نوشته شده بود: «ساخت آمريکا» به خبرنگاران گفت: «آن‌ها ما را با گلوله‌های آمريکايی می‌کشند.»

قاهره شب گذشته نيز شاهد درگيری‌هايی بود. طبق آخرين آمار رسمی منتشر شده، در اين درگيری‌ها هشت نفر کشته و ۸۳۰ نفر زخمی شده‌اند.

شب گذشته حسنی مبارک در گفت‌وگويی با کريستين امان‌پور، خبرنگار شبکه تلويزيونی ای‌بی‌سی آمريکا اطمينان داد که در حکومت نخواهد ماند اما از «ترس» هرج‌ومرجی که بر کشور حاکم شده نمی‌تواند هر چه زودتر اين کار را انجام دهد. مبارک افزود که نمی‌خواهد ببيند «مصری‌ها عليه هم نبرد کنند.»

حسنی مبارک در حالی که مسئول درگيری‌ها را گروه اخوان‌المسلمين دانست، گفت: «من از آن‌چه روز گذشته اتفاق افتاد ناراضی‌ام.»

وی همچنين فاش ساخت که به باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا گفته است که «شما نه فرهنگ مصر را می‌شناسيد و نه می‌دانيد اگر من استعفا دهم چه پيش خواهد آمد.»

مبارک در مورد عدم حضور خود در انتخابات ماه سپتامبر آينده گفت که «به هيچ‌وجه» قصد نداشته در اين انتخابات شرکت کند.
 

وی با اشاره به پسر خود که به هنگام گفت‌وگو حضور داشت گفت که حتا قصد نداشته پسر خود را به‌عنوان جانشين خود معرفی کند.

شب گذشته همچنين هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا از حکومت مصر خواست که «بلافاصله» با گروه‌های مخالف بر سر آينده مصر به گفت‌وگو بنشيند. کلينتون خشونت‌های روز گذشته عليه روزنامه‌نگاران خارجی را نيز محکوم کرد.

بان کی‌مون، دبيرکل سازمان ملل نيز که در برلين سخن می‌گفت سرکوب رسانه‌ها و مدافعان حقوق بشر در مصر را «فاجعه‌بار و کاملأ غيرقابل قبول» خواند.

شب گذشته اعلام شد که سنای آمريکا بدون درخواست استعفای حسنی مبارک قطعنامه‌ای را آماده کرده است که بر اساس آن خواهان تشکيل دولت موقت از سوی رئيس جمهور مصر شده است.
 

همچنين بر اساس گزارش‌ نيويورک تايمز، آمريکا گفت‌وگوهايی را با مقامات مصری برای بررسی اوضاع اين کشور و انتقال قدرت توسط عمر سليمان، معاون رئيس جمهور مصر داشته است.

نيويورک تايمز که اين خبر را به نقل از منابع دولتی آمريکا و ديپلمات‌های عرب منتشر کرد، آورده است که اين طرح در نظر دارد حمايت ارتش و گروه‌های مخالف، از جمله اخوان‌المسلمين را نيز جلب کند.

صبح امروز درياسالار مايک مولن بلندپايه‌ترين مقام نظامی آمريکا اعلام کرد که فرمانده ارتش مصر بار ديگر به وی گفته است ارتش به روی تظاهرکنندگان آتش نخواهد گشود.

روزنامه ليبراسيون به نقل از يک پزشک بيمارستان گزارش داد که شب گذشته پنج نفر هدف شليک گلوله قرار گرفتند که دو نفر از آنان از ناحيه سر و دو نفر ديگر از ناحيه شکم مجروح شدند و سپس جان خود را از دست دادند.

گفته می‌شود که اين افراد از فاصله دور و توسط تک‌تيراندازان حرفه‌ای مورد هدف قرار گرفته‌اند.