سايت ويکیليکس با انتشار سندی خبر داده که رابرت لوينسون، مأمور پيشين پليس فدرال آمريکا (اف.بی.آی) در يکی از «زندانهای مخفی سپاه پاسداران ايران» است.
ويکیليکس اين سند را بر اساس گفتههای يک زندانی سياسی که از ايران خارج شده، منتشر کرده است.
بر اساس سند ویکیلیکس، اين زندانی سياسی که نامش فاش نشده گفته است کلمۀ «بی. لوينسون» و زير آن در سه خط «درخواست کمک» را در سلولش ديده است.
اين زندانی سیاسی آگوست سال ۲۰۰۹ (مرداد يا شهريور ۱۳۸۸ خورشيدی) در جريان حوادث پس از انتخابات جنجالی ايران در بازداشت بوده است.
لوينسون، کارمند بازنشسته بخش مبارزه با جرائم سازمانيافته پليس فدرال آمريکا است که آخرينبار، هشتم مارس سال ۲۰۰۷ (۱۷ اسفند ۱۳۸۵) در جزيره کيش در جنوب ایران مشاهده شده است.
خانواده رابرت لوينسون چند ماه پیش در نامهای به محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران خواهان ديدار با وی در سفرش به نيويورک شده بودند.
خانواده لوينسون در اين نامه نوشته بودند که آنها در اين مدت، به شدت «تحت فشار روحی» قرار داشتهاند و از احمدینژاد خواسته بودند تا از «قدرت» خود استفاده کرده و به آنها در يافتن سرپرست خانوادهشان کمک کند.
کاخ سفيد نیز بارها از تهران خواسته است تا در مورد وضعيت رابرت لوينسون، اطلاعرسانی و همکاری کند. اما مقامات ايران، بازداشت این مأمور پيشين افبیآی را تکذيب کردهاند.
هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا نيز پيش از اين گفته بود مقامهای ايران «قول» دادهاند اطلاعاتی که از تحقيقاتشان درباره سرنوشت لوينسون بهدست آوردهاند را در اختيار آمريکا بگذارند، ولی «تا اين لحظه به قول خود عمل نکردهاند.»
به گفته خانم کلينتون، «پرونده لوينسون مثل ديگر پروندههای آمريکاییهایی که ناعادلانه در ايران بازداشت هستند، همچنان برای ايالات متحده در اولويت باقی میماند.»
اشاره خانم کلینتون به بازداشت شين بائر، سارا شورد و جاش فاتال، سه کوهنورد آمريکايی بود که هشتم مرداد ماه سال ٨٨ در منطقه مرزی ايران و عراق به اتهام «عبور غير قانونی از خط مرزی ايران با عراق» بازداشت شدند.
به گفته مقامهای ايرانی اين سه تبعه آمريکا برای «جاسوسی» وارد ايران شدهاند، اين در حالی است که خانواده آنها از «ورود اشتباهی» سخن میگويند و يکی از اين کوهنوردان، منکر ورود به خاک ايران شده است.
از بین این سه نفر، سارا شورد، شهريور ٨٩ با وثيقه۵۰۰ ميليون تومانی از زندان آزاد شد و به آمريکا برگشت. ایران دلیل آزادی وی را «مسائل انساندوستانه و بیماری شورد» اعلام کرد.