علی لاريجانی در اظهاراتی با حمله به آمريکا اين کشور را متهم ساخت که دستور برخورد خشونت‌آميز با تظاهرات مخالفان حکومت مصر را داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران امروز در شهر بابلسر در مورد تحولات اخير مصر اظهارنظر کرد.

وی گفت: «آن‌چه در خاورميانه می‌گذرد جريان اسلامی است. غربی‌ها ديدند از دو راه مارکسيسم و ناسيوناليسم نمی‌توانند به جايی برسند بنابر اين به راه‌های ديگری تأسی می‌جويند.»

لاريجانی افزود: «سنت‌های اسلامی در اين منطقه وجود دارد. آن‌چه در تونس و مصر و کشورهای خاورميانه ديده می‌شود يک نوع بيداری اسلامی است.»
 

رئيس مجلس ايران گفت: «برخی رسانه‌های خارجی برای اين‌که تلقی اشتباه به وجود آورند نمادهای مارکسيستی را جا انداخته‌اند برای اين‌که جريانات بيداری منطقه را متهم به گرايش مارکسيستی کنند.»

علی لاريجانی سپس آمريکا را خطاب قرار داد و گفت: «به شما چه که در مصر چه می‌گذرد. يک روز می‌گويند به آن‌ها کمک می‌کنيم يک روز می‌گويند با مردم هستيم! چرا برای خود جايگاه قائل هستيد مگر فراموش کرديد که شما در عراق شکست خورديد.»

لاريجانی افزود: «معلوم است که شما دموکراسی آمريکايی را می‌خواهيد در منطقه ايجاد کنيد اگر دنبال دموکراسی واقعی بوديد با آن خشونت دستور نمی‌داديد با اسب و شتر به تظاهرکنندگان حمله کنند. اين دموکراسی شتری است.»

روز گذشته در نهمين روز تظاهرات مخالفان حکومت حسنی مبارک در مصر برای برکناری وی، درگيری‌های خونينی ميان طرفداران حکومت و مخالفان آن روی داد که طی آن دست‌کم پنج نفر کشته و ۱۵۰۰ نفر زخمی شدند.

مخالفان حکومت مصر طرفداران حسنی مبارک را نيروهای پليس لباس‌شخصی اين کشور می‌دانند که توسط دولت به آن‌ها پول پرداخت شده و از شهرهای مختلف برای سرکوب مخالفان فرستاده شده‌اند.

در درگيری‌های روز گذشته هواداران مبارک که مسلح به سلاح‌های سرد و چماق بودند با اسب و شتر به مخالفان حمله‌ور شدند.

در پی اين درگيری‌ها کشورهای غربی از جمله آمريکا هرگونه برخورد خشونت‌آميز با تظاهرات مسالمت‌آميز مخالفان حکومت مصر را محکوم کردند.

لاريجانی در ادامه سخنان خود گفت: «امروز قلدرهای دنيا به دنبال اين هستند که در چشم ملت خاورميانه خاک بپاشند تا واقعيات را نبينند اما اشتباه می‌کنند مردم خاورميانه بيدار شده‌اند.»
 

وی با اشاره به قطع اينترنت در روزهای گذشته در مصر افزود: «با قطع شبکه‌ها و اينترنت دردی دوا نمی‌شود. پختگی در امت اسلامی به وجود آمده است.»

رئيس مجلس ايران در حالی اين سخنان را بيان می‌کند که در وقايع پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ايران پليس و نيروهای امنيتی اين کشور نيز با معترضان به نتايج انتخابات به شدت برخورد کردند.

در اين وقايع که نزديک به يک سال به طول انجاميد ده‌ها نفر کشته شدند و بر اساس گزارش مخالفان حکومت ايران، برخی نيز مورد شکنجه و تجاوز قرار گرفتند.

در طول وقايع پس از انتخابات از سوی دولت ايران رسانه‌های خارجی در تهيه گزارش و فيلم بسيار محدود شدند و در روزهای حساس شبکه‌های ارتباط جمعی، از جمله اينترنت و تلفن‌های دستی، يا قطع و يا با خلال روبه‌رو می‌شدند.

مقامات ايران وقايع پس از انتخابات سال گذشته را «فتنه» و توطئه کشورهای غربی عليه حکومت اين کشور می‌دانند.