روسیه و ایران در حال گفت‌و گو بر سر معامله‌ای نظامی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار هستند که در ازای آن روسیه تانک‌های تی ۹۰، سیستم توپخانه‌ای، هواپیما و هلی‌کوپتر به ایران خواهد داد.

%d8%a7%d8%b3-%db%b3%db%b0%db%b0
سامانه دفاع موشکی اس ۳۰۰

این خبر را یک سناتور روسی روز دوشنبه ۱۴ نوامبر اعلام کرده است. او به خبرگزاری راشا تودی گفته که این معامله به دنبال انتقال موفقیت آمیز موشک‌های اس-۳۰۰ به ایران انجام خواهد شد.

ویکتور اوزرف، سرپرست کمیته دفاع و امنیت مجلس سنای روسیه، برای گفت‌وگو درباره ظرفیت‌های موجود در این زمینه در حال انجام یک دیدار پارلمانی از ایران است و گفته که تحویل این تجهیزات در دفعات متعدد در طول سال صورت خواهد گرفت.

این سناتور روسی گفته که این مذاکرات در حال انجام است و راه برای انجام این معامله گشوده شده است.

اوزرف همچین گفته که تا سال ۲۰۲۰ تحویل این تجهیزات تنها با نظارت شورای امنیت سازمان ملل صورت خواهد گرفت. این به آن معناست که تهران یا کشور طرف معامله باید برای انجام هرگونه معامله نظامی از شورای امنیت اجازه بگیرند. او تاکید کرده که با برداشته شدن تحریم‌های قبلی، روسیه امکان یافته موشک‌های اس۳۰۰ را تا ماه اکتبر سال جاری به ایران تحویل دهد.

این سناتور مجلس سنای روسیه همچنین گفته که انتظار می‌رود ایالات متحده آمریکا و سایر اعضای شورای امنیت با تحویل این تجهیزات به ایران مخالفت کنند. با این حال ایران و روسیه به گفت‌وگوهای خود در این زمینه ادامه خواهند داد و اگر امکان تحویل این تجهیزات وجود نداشت، این کار تا اکتبر سال ۲۰۲۰ که محدودیت‌ها به پایان می‌رسد به تعویق خواهد افتاد.

کمتر از دو ماه پیش، تحویل موشک‌های اس۳۰۰ به ایران به پایان رسید. پیش‌تر در سال ۲۰۱۰ تحویل این موشک‌ها به دلیل فشار کشورهای غربی به تعویق افتاده بود.

ایران قرارداد سامانه‌های دفاع موشکی اس۳۰۰ را در سال ۲۰۰۵ با روسیه امضا کرد که طی آن روسیه پذیرفته بود در سال ۲۰۰۷ این سامانه را به ایران تحویل دهد.

در پی تفاهم هسته‌ای لوزان، ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری کنونی روسیه اجازه فروش سامانه موشکی اس‌۳۰۰ به ایران را که شش سال ممنوع شده بود صادر کرد.

آمریکا نیز هشتم شهریور سال جاری از راه‌اندازی سامانه پیشرفته موشکی در اطراف تأسیسات فردو ابراز نگرانی کرد اما گفت این سامانه دفاعی است و راه‌اندازی آن خلاف قطعنامه‌های سازمان ملل نیست.

پیش از آن، تلویزیون دولتی ایران گزارشی پخش کرده بود که در آن نشان داده می‌شد سامانه اس‌۳۰۰ در اطراف تأسیسات اتمی فردو در نزدیکی تهران مستقر شده بود. فعالیت تأسیسات فردو از زمان توافق هسته‌ای متوقف شده است.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز شهریور سال جاری در دیدار با فرماندهان قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا ارتش، مخالفت با سامانه موشکی اس‌۳۰۰ را از «خباثت دشمن» دانست و گفت که این پدافند هوایی «ابزاری دفاعی است نه تهاجمی».

روسیه: سامانه موشکی اس‌-۳۰۰ به‌طور کامل به ایران تحویل داده شد

دسته بندی‌ها: سیاست, مجله روز

کلید‌واژه ها: , , , ,

  1. بهیچ وجه بصلاح کشور ایران نیست که وابسته شود، آنهم به روسیه با آن سابقه ای که دارد، آن هم تا این اندازه در زمینه سلاح های سنگین و استراتژیک.
    تغییر سیستمها و دستگاه ها و سلاحهای غربی بویژه امریکایی و جایگزین کردن سیستم و سلاح روسی کاری خلاف عقل و مصلحت است.
    نمیگویم امریکایی ها بی عیب هستند و سابقه بدی ندارند. ولی سلاح ها و سیستم هایشان پیشرفته تر است، و سابقه اشان به بدی روسها نیست.
    هر کشوری به روسیه وابسته شد وضع خوبی نیافت. در جنگها و اقتصاد ئ صنعت و حتا فرهنگ مشکل پیدا کرد. فهرستی از تجربه های مصر و کوبا و کشورهای اروپای شرقی مثال های روشنی هستند.

    به نظر من باید با احتیاط و هشیاری روابط با غرب و بویژه با امریکا را با رویکرد منافع و حقوق ملی عادی کرد و بهبودی بخشید بی آنکه وابسته شویم. همکاری باید کرد و همکاری را با توجه بوضعیت و شرایط امروز ملی و جهانی بسود ملت تعریف و بر آن اساس رفتار کرد.

    سیاست های این 37 ساله ی حاکمان جمهوری اسلامی بزیان کشور بود. باید سیاست ها را تغییر داد و اصلاح کرد. البته این هم بسیار دشوار است زیرا عده ای، بیشتر و بالاتر از همه رهبر حکومت اسلامی سودو منافع خود را در این امریکا ستیزی و وابستگی به روسیه میدانند.

    بابکان / 14 November 2016

توجه: کامنت‌های توهین‌آمیز منتشر نمی‌شوند. کامنت‌های حاوی لینک به عنوان "اسپم" شناخته می‌شوند.