بهاره هدايت، مجيد توکلی و مهديه گلرو، سه فعال دانشجويی زندانی در ايران، بار ديگر از زندان به دادگاه احضار شده و محاکمه شدند.

به گزارش وب‌سايت دانشجونيوز، احضار اين سه دانشجوی معترض به شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب اسلامی به رياست قاضی مقيسه، صبح روز ١٢ بهمن‌ماه صورت گرفته است.

به نوشته دانشجونيوز قاضی مقيسه با حمله به مجيد توکلی، بهاره هدايت و مهديه گلرو از آنان خواسته است که با تکذيب بيانيه‌های منتشرشده و نوشته‌هايی که به بيرون از زندان درج شده است، از سايت‌ها و عاملان انتشار اين مطالب نيز اعلام شکايت کنند.

اين سه دانشجو به‌مناسبت ۱۶ آذر، روز دانشجو، بيانيه‌هايی از زندان نوشتند که در سايت‌های اينترنتی منتشر شد. پس از انتشار اين بيانيه‌ها بود که آن‌ها بار ديگر تحت فشار قرار گرفته و بهاره هدايت و مجيد توکلی در روز ششم دی‌ماه سال جاری در دادسرای اوين مجددأ بازجويی شدند.

قاضی مقيسه گفته است که در صورت پذيرش خواست مسئولان امنيتی تمامی اتهامات جاری اين دانشجويان پايان يافته و پرونده در همين جلسه دادگاه بسته خواهد شد.

در اين جلسه وکلای سه دانشجوی زندانی حضور نداشتند.

مهديه گلرو، بهاره هدايت و مجيد توکلی با رد درخواست قاضی مقيسه اعلام کرده‌اند در دادگاهی که تنها با حضور وکيل آن‌ها برگزار شود از اتهامات خود دفاع خواهند کرد.

آن‌ها همچنين به روند برگزاری اين دادگاه و اظهارات قاضی مقيسه به شدت اعتراض کرده‌اند که در پی آن قاضی مقيسه مجيد توکلی را از دادگاه اخراج کرده است.
 

قاضی مقيسه سپس اعلام کرده است که جلسه بعدی دادگاه با معرفی وکلای دانشجويان در آينده‌ای نزديک برگزار خواهد شد.

مجيد توکلی از فعالين جنبش دانشجويی ايران، از شانزدهم آذرماه ٨٨، پس از يک سخنرانی انتقادی به‌مناسبت روز دانشجو، بازداشت و به زندان اوين منتقل و سپس محکوم به هشت سال و نيم زندان شد.

وی پيش‌تر هم دوبار در سال‌های ۸۶ و ۸۷ بازداشت شده بود و نزديک به دوسال و نيم در زندان بوده است.

توکلی در مدت زندان اخير خود بارها مورد فشار قرار گرفت که آخرين مورد آن ورود مأموران اداره اطلاعات شيراز به خانه پدری وی در روز چهارشنبه ۱۵ دی‌ماه و ضبط «کاغذ، اسناد، مدارک، کتاب، وسايل کامپيوتری و سی‌دی»، و همچنين احضار علی توکلی برادر مجيد توکلی به دفتر اطلاعات شيراز بود که پس از چند ساعت بازجويی آزاد شد.

بهاره هدایت از اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، ١٠ دی ٨٨ بازداشت شد. وی به ٩ سال و نیم حبس محکوم شد. این حکم مرداد ٨٩ از سوی دادگاه تجدیدنظر تهران عیناً تأیید شد.

هدايت در دادگاه بدوی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه نظام» به پنج سال حبس، به اتهام «توهین به رهبری» به دو سال و به اتهام «توهین به رئیس‌جمهوری» و «تبلیغ علیه نظام» به شش ماه حبس محکوم شده بود.

در همین حال حکم دو سال حبس تعلیقی وی به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق برگزاری تجمع ۲۲ خرداد سال ۸۵» نیز از حالت تعلیق خارج شده و به این حکم اضافه شده است.
 

مهدیه گلرو، فعال دانشجویی و عضو شورای دفاع از حق تحصیل نیز که ١١ آذر ٨٨ بازداشت شد، فروردین ٨٩ به اتهام «تبلیغ علیه نظام و تجمع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی» به دو سال و چهار ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در مرداد ٨٩، عیناً از سوی دادگاه تجدیدنظر تهرات تأیید شد.
 

٣٠ مرداد ٨٩ نیز حکم یک سال حبس تعلیقی که پیش‌تر برای گلرو صادر شده بود، از حالت تعلیق خارج شد و به دو سال و چهار ماه حبس تعزیری وی افزوده گرديد.
 

بهاره هدايت و مهديه گلرو در مدت زندان خود به دليل ممنوع‌الملاقات شدن و محدوديت‌های زندان تاکنون دو بار دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

امين احمديان، عضو شورای مرکزی سازمان ادوار تحکيم وحدت و همسر بهاره هدايت در گفت‌وگويی با راديو زمانه در روز ۲۹ دی ماه گذشته از بيماری و شرايط دشوار همسرش در زندان گفت و اعلام کرد که وی همچنان ممنوع‌الملاقات است.

پس از انتخابات بحث‌برانگیز دهمين دوره ریاست‌جمهوری در ایران، ده‌ها نفر از مخالفان دولت، از جمله فعالان دانشجویی در این کشور بازداشت و عمدتاً به حبس‌های طولانی مدت محکوم شدند.