رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران اقدام دولت هلند را در پی اعدام زهرا بهرامی، شهروند ايرانی ـ هلندی، دخالت در امور داخلی ايران دانست.
به گزارش خبرگزاریهای ايران، رامين مهمانپرست در نشست مطبوعاتی خود در پاسخ به سئوالی در مورد اقدام دولت هلند مبنی بر تعليق روابط ديپلماتيک خود با ايران گفت: «اين خبر به اين شکل که اعلام شده صحت ندارد.»
مهمانپرست تأييد کرد که پس از اعدام زهرا بهرامی در ايران، برخی از کشورهای غربی به ويژه مقامات دولت هلند نسبت به اين اقدام واکنش نشان دادهاند.
وی در همين حال افزود: «با اشرافی که مقامات دو کشور به تابعيت اين فرد داشتهاند اين اقدام دخالت کردن در امور داخلی کشور ما است.»
مهمانپرست گفت: «بارها تأکيد کردهايم تبعه ايرانی ـ هلندی نداريم. ممکن است شما تلاش کنيد واژه جعلی ايجاد کنيد اما ما بر اساس قانون اساسیمان تابعيت مضاعف را به رسميت نمیشناسيم.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ايران با بيان اينکه «دستگاه قضايی از استقلال کاملی برخوردار است»، گفت: «اين دخالت به هيچ وجه قابل پذيرش نيست. اين فرد با گذرنامه ايرانی وارد کشور شده است و ما تابعيت دوگانه را به هيچ وجه قبول نداريم.»
وی همچنين افزود مراحل قضايی مربوط به دادگاه زهرا بهرامی به صورت «کاملأ روشن» انجام شده است و بهرامی«اعترافات صريح نيز داشته است و وکلای وی نيز دفاع کامل را از او انجام دادهاند.»
مهمانپرست گفت پيش از اين چند تن از سفيران کشورهای اروپايی برای بررسی برخی پروندههای قضائی به مقامات ايرانی مراجعه کردهاند که به آنها گفته شده «اگر برای اطلاع پيدا کردن از جزئيات بيشتر پرونده به منظور روشنگری و رفع ابهامات بخواهد ملاقاتی صورت گيرد ما کمک خواهيم کرد اما اگر قصد دخالت و اظهارنظر در پروندههای اتباع ايرانی وجود داشته باشد به هيچ وجه اين حق را به آنها نخواهيم داد.»
زهرا بهرامی که در اعتراضات روز عاشورای سال گذشته بازداشت شده بود، صبح روز شنبه نهم بهمنماه جاری به اتهام «فروش و نگهداری مواد مخدر» در تهران اعدام شد.
دادستانی تهران اعلام کرد، بهرامی «عضو يک باند بينالمللی ترانزيت مواد مخدر» بود که با «همکاری رابط هلندی خود از اين کشور، کوکائين به ايران قاچاق میکرده است.»
اوری روزنتال، وزیر خارجه هلند، اعدام زهرا بهرامی توسط حکومت ایران را عملی «وحشيانه» و «شوکهکننده» خواند.
وزیر خارجه هلند، شنبه گذشته با فراخواندن کاظم غريبآبادی، سفير ايران در هلند خواهان توضيح ايران درباره اعدام بهرامی شده بود.
اعدام زهرا بهرامی به جرم قاچاق مواد مخدر در حالی صورت گرفت که بنفشه نايبپور، فرزند وی در گفتوگويی با کمپين بينالمللی حقوق بشر اين اتهام را رد کرده و گفته بود از مادرش اعترافاتی تحت شرايط دشوار گرفته شده است که واقعيت ندارد.
بنفشه نايبپور و ژینوس شریف، وکیل زهرا بهرامی، پس از اعدام اعلام کردند که به هيچ عنوان در جريان اين اقدام قرار نگرفته بودند.
در پی اعدام زهرا بهرامی، فیلیپ کرولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنين باربارا لوخبيلر، رئيس امور ايران در پارلمان اروپا و هايدی هوتلا، رئيس کميسيون فرعی حقوق بشر اروپا ضمن ابراز تأسف از افزايش کمسابقه اعدامها در ايران، اين اقدام جمهوری اسلامی ايران را محکوم کردند.
رامين مهمانپرست در نشست امروز خود در مورد افزايش اعدامها در ايران گفت: «بيش از ۸۰ درصد اعدامهايی که صورت میگيرد در رابطه با قاچاق مواد مخدر انجام میشود. موضوعی که فقط مخاطب آن کشور ما نيست و همه کشورها از اين موضوع مشکلاتی را متحمل میشوند.»
وی افزود: «اگر قرار باشد ايران با پديده مواد مخدر مبارزه نکند مستقيما آسيب آن به کشورهای غربی و اروپايی و ساير کشورها خواهد رسيد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ايران همچنين با انتقاد از عملکرد کشورهای غربی در نقاط مختلف جهان از جمله فلسطين و افغانستان، گفت: «معنای دفاع از حقوق بشر و ادعاها و ژست انساندوستانه آنها ديگر برای ملتها قابل قبول نيست.»
بنا به گزارشهای سازمانهای مدافع حقوق بشری بينالمللی، ايران با جمعيت ٧٠ ميليون از نظر تعداد اعدامها پس از کشور چين با جمعيت يک ميليارد و ٣٠٠ ميليون نفر قرار دارد اما با مبنا قرار دادن جمعيت در رتبه «نخست» قرار میگيرد.
بر اساس آمار رسمی دولت ايران طی دیماه سال جاری ۷۹ نفر در زندانهای اين کشور و يا در ملاء عام اعدام شدهاند.