حيدر مصلحی، وزير اطلاعات ايران، اعلام کرد افرادی در ارتباط با بنياد رون آراد و «اقدامات جاسوسی برای اسرائيل» در ايران دستگير شدهاند.
به گزارش خبرگزاریهای ايران، حيدر مصلحی گفت وزارت اطلاعات توانسته است «بخش قابل توجهی» از افرادی که با سايت بنياد رون آراد مربوط بودند و «فريب اين سايت را خوردهاند» شناسايی و دستگير کند.
مصلحی افزود: «بخشی از اين افراد دستگير و بخشی هم برای نفوذ در سيستم اطلاعاتی موساد مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند و بقيه هم شناسايی شدهاند.»
وی گفت متناسب با وضعيت افراد دستگيرشده و ميزان اطلاعاتی که اين افراد در اختيار سرويس اطلاعاتی اسرائيل قرار دادهاند با آنها برخورد میشود.
وزير اطلاعات ايران گفت: «افرادی که فريب سايت جاسوسی بنياد رون آراد را خوردهاند اگر تا قبل از ۲۲ بهمنماه خود را معرفی کنند و با سيستم اطلاعاتی همکاری داشته باشند به طور يقين تخفيفاتی درباره آنها صورت خواهد گرفت.»
رون آراد، خلبان جنگی اسرائيل بود که در ۱۶ اکتبر ۱۹۸۶ در جريان بمباران لبنان هواپيمايش سقوط کرد. گفته میشود که وی با چتر نجات خود فرود آمده و زنده است اما از آن زمان تاکنون اطلاعی از وی در دست نيست و از او بهعنوان گمشده جنگی ياد میشود. اسرائيل معتقد بود که آراد در دست نيروهای شيعه امل اسير است.
حسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان در ژانويه ۲۰۰۶ برای نخستين بار از سرنوشت رون آراد سخن گفت و اعلام کرد که وی کشته شده و احتمالأ بازمانده جسد وی از بين رفته است. حزبالله لبنان از نيروهای نزديک به ايران و سوريه در لبنان است.
بر اساس خبرهای منتشر شده، يک گزارش مخفی ارتش اسرائيل نيز اعلام کرده است که آراد بر اثر بيماری در سال ۱۹۹۵ درگذشته و در البقاع لبنان به خاک سپرده شده است.
پس از اين ماجرا و مفقود شدن چند نظامی ديگر از ارتش اسرائيل، بنياد «متولد آزادی» وبسايتی به نام ۱۰ ميليون داتاورگ به زبانهای مختلف، از جمله فارسی راهاندازی کرد که در آن اطلاعات ارسالی در مورد نظاميان گمشده ثبت میشد و به کسانی که اطلاعات موثقی ارسال میکردند ۱۰ ميليون دلار جايزه تعلق میگرفت.
حيدر مصلحی که احتمالأ اين بنياد را مورد نظر دارد گفت: «رژيم صهيونيستی در جمهوری اسلامی ايران و کشورهای اطراف و حتی اسلامی در قالب انجیاو اين بنياد را از ۲۰ سال پيش راهاندازی کرده که ظاهری فريبنده و بشردوستانه هم به آن داده شده است و به دنبال اين هستند که افرادی را از کشورهای مختلف جذب و به مجموعه خود دعوت کنند تا از اين طريق بتوانند کار اطلاعاتی يا اقدامات مختلفی که در کشورهای اسلامی انجام میشود را رصد کنند.»
وی افزود: «گردانندگان اين سايت سعی میکنند، افراد را با پول بفريبند. خوشبختانه تقريبأ تمام کسانی که از کشور خودمان با اين سايت ارتباط برقرار کردهاند و بعضأ فريب اين سايت را خوردهاند، شناسايی کردهايم.»
وزير اطلاعات گفت دستگاه قضايی ايران برای کسانی که تا قبل از ۲۲ بهمن ماه خود را معرفی نکنند مجازاتهای سنگينی تعيين خواهد کرد.
مسئله «جاسوسی اسرائيل در ايران» از سوی دستگاه قضايی جمهوری اسلامی در يک سال اخير بارها مطرح شده و در اين رابطه به گفته مقامات امنيتی ايران دهها نفر دستگير شدهاند که نام آنها هيچگاه منتشر نشده است.
در روز هفتم دیماه سال جاری نيز علیاکبر سيادت، زندانی امنيتی در ايران به اتهام جاسوسی برای دولت اسرائيل اعدام شد که نام او پس از اعدام اعلام گرديد.
در سال ۱۳۸۷ نیز فرد ديگری به نام علی اشتری به اتهام جاسوسی برای اسرائیل اعدام شد.
حيدر مصلحی چندی پيش، از نفوذ سازمان اطلاعات ايران در موساد و دستگيری افرادی مرتبط با سازمان امنيت اسرائيل خبر داد که به گفته وی در ترور مسعود علیمحمدی، استاد دانشگاه، دست داشتند.