علی‌اکبر صالحی با ۱۴۶ رأی موافق نمايندگان مجلس شورای اسلامی در برابر ۶۰ رأی مخالف و ۳۵ رأی ممتنع، به عنوان دهمين وزير امور خارجه ايران انتخاب شد.

علی‌اکبر صالحی پس از برکناری منوچهر متکی، وزير امور خارجه پيشين ايران به عنوان گزينه پيشنهادی برای وزارت امور خارجه، از سوی محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهورِی ایران به مجلس معرفی شده بود.

محمود احمدی‌نژاد در جلسه امروز مجلس گفت ساختار وزارت خارجه «باید متناسب با مأموريت امروزی تاريخی ملت ايران متحول شود.»

علی مطهری، یکی از نمایندگان مجلس که از مخالفان معرفی صالحی به عنوان وزیر امور خارجه بود، در جلسه امروز مجلس گفت صالحی قادر به اصلاح «اشکالات» موجود در ساختار وزارت خارجه «نيست.»

اما علاالدین بروجردی یکی دیگر از نمایندگان مجلس در دفاع از صالحی، وی را فردی «توانمند در دیپلماسی» معرفی کرد.

علی‌اکبر صالحی در دوران رياست جمهوری محمد خاتمی، نماينده ايران در آژانس بين‌المللی انرژی اتمی بود. وی تابستان سال گذشته و پس از کنار رفتن غلامرضا آقازاده، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران، از سوی احمدی‌نژاد به عنوان رئيس سازمان انرژی اتمی منصوب شد.

برکناری جنجالی منوچهر متکی

 ۲۲ آذر ماه سال جاری، زمانی که منوچهر متکی، وزير امور خارجه وقت ايران برای انجام يک مأموريت در آفريقا به سر می‌برد، از سوی محمود احمدی‌نژاد از کار برکنار شد و به جای وی علی‌اکبر صالحی به سرپرستی وزارت امور خارجه منصوب شد.

اختلاف بين احمدی‌نژاد و منوچهر متکی پس از انتصاب نمايندگان رئيس‌جمهور در چند نقطه جهان، شدت گرفت.

رئيس‌جمهور ايران شهريور ٨٩ ، اسفنديار رحيم‌مشايی را به عنوان نماينده ويژه رئيس‌جمهوری در امور خاورميانه، حميد بقايی را به عنوان نماينده ويژه در امور آسيا، محمدمهدی آخوندزاده را به عنوان نماينده ويژه در امور دريای خزر و ابوالفضل ظهره‌وند را به عنوان نماينده ويژه در امور افغانستان منصوب کرد.

پس از مخالفت ضمنی آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهور اسلامی ایران با «موازی‌کاری» در سیاست خارجی، احمدی‌نژاد حکم نمایندگان ویژه خود را به مشاور تغییر داد.

برکناری منوچهر متکی که از زمان انتخاب محمود احمدی‌نژاد به عنوان رئيس‌جمهور در سال ١٣٨٤ وزير امور خارجه ايران بود، واکنش‌هايی را در ميان مقامات ايرانی برانگيخت و گروهی از نمايندگان مجلس از اين اقدام احمدی‌نژاد انتقاد کردند.

در روز ۲۷ آذرماه منوچهر متکی در مراسم توديع خود و معرفی علی‌اکبر صالحی به‌عنوان سرپرست وزارت امور خارجه شرکت نکرد و اعلام نمود کسی از وی دعوت به‌عمل نياورده است.

وی چند روز بعد نحوه برکناری خود را «توهين‌آميز» خواند اما محمود احمدی‌نژاد جابه‌جايی مديران در ايران را «امری طبيعی» دانست و اظهارات متکی در اين‌باره را «برداشت نادرست» عنوان کرد.

منوچهر متکی در بيانيه‌ای به محمود احمدی‌نژاد پاسخ گفت و ضمن «غير اسلامی، خلاف عرف سياسی و ديپلماتيک و توهين‌آميز» خواندن شيوه برکناری خود نوشت: «اين بد اخلاقی‌ها را متوقف کنيد زيرا نه زيبنده نظام اسلامی و سيره رهبران بزرگوار آن است و نه با شأن، فرهنگ و ادب ملت عزيز ايران هم‌خوانی دارد.»

برکناری ناگهانی مقامات دولتی ايران در سال‌های اخير همواره مورد مناقشه بوده است. روز ۱۲ دی‌ماه سال جاری نيز دفتر رياست‌جمهوری ايران از برکناری ناگهانی ۱۴ مشاور ارشد محمود احمدی‌نژاد خبر داد.

استيضاح وزير راه و ترابری
همچنين نمايندگان مجلس ايران، سه‌شنبه هفته جاری ۱۲ بهمن ۸۹ به بررسی طرح استيضاح حميد بهبهانی، وزير راه و ترابری می‌پردازند.

طرح استيضاح حميد بهبهانی، وزير راه و ترابری ايران، یکشنبه سوم بهمن در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شده بود.

حميد بهبهانی که ٧٠ سال دارد، دارای دکترای مدارای دکترای تخصصی عمران با گرايش حمل و نقل و ترافيک است و پيش از وزارت، رئيس دانشکده عمران در دانشگاه علم و صنعت بود.

جواد جهانگيرزاده يکی از نمايندگان استيضاح‌کننده گفته است حميد بهبهانی بايد علاوه بر پاسخ‌گويی درباره سوانح هوايی، درباره سوانح جاده‌ای و «عزل و نصب‌های گسترده» در وزارت راه و ترابری پاسخگو باشد.

در آخرين سانحه هوايی در ايران، شامگاه ١٩ دی ٨٩ يک فروند بوئينگ ۷۲۷ متعلق به شرکت هواپيمايی جمهوری اسلامی ايران (هما) در مسير تهران ـ اروميه ساعت ۱۹ و ۴۵ دقيقه در نزديکی فرودگاه اروميه با ۱۰۵ نفر سرنشين سقوط کرد و ٧٨ مسافر کشته و ٢٧ نفر ديگر مجروح شدند.