احمد خاتمی، امام جمعه تهران، در نماز جمعه امروز گفت قيام کشورهای عربی اسلامی است و غرب تلاش می‌کند که آن را عنوان نکند.

به گزارش خبرگزاری‌های ايران آيت‌الله احمد خاتمی با اشاره به تحولات اخير در جهان عرب گفت: «پس از گذشت حدود ۳۱ سال از پيروزی انقلاب اسلامی با پديده‌ بديعی مواجهيم که بايد منصفانه بگوييم اين حرکات، پس‌لرزه‌های انقلاب اسلامی است.»

وی افزود: «سرانجام کسانی که با دين در می‌افتند، نابودی است.»
 

احمد خاتمی با اشاره به وقايع تونس و فرار زين‌العابدين بن‌علی، رئيس جمهور اين کشور گفت: «اين فرد نماز جماعت و نماز جمعه را ممنوع کرد، و زندان شکنجه در اين کشور گسترش يافت. اين امر دقيقأ مانند اتفاقاتی است که در زمان شاه رخ می‌دهد.»

اين عضو مجلس خبرگان با بيان اين‌که کشورهای غربی تلاش می‌کنند تا ريشه اسلامی اين قيام‌ها را کتمان کنند افزود: «آن‌ها مسائل صنفی، ليبرالی و دمکراسی را مطرح می‌کنند، اما اصلی‌ترين مسأله که صبغه‌ دينی اين قيام‌هاست را عنوان نمی‌کنند.»
 

وی گفت مردم در اين قيام‌ها با شعار الله اکبر به پيش می‌روند و اين امر را نشانگر «ماهيت اسلامی» اين تحولات دانست و گفت: «اين قيام يک قيام دينی است.»
 

احمد خاتمی افزود: «کسانی که دل از خدا می‌برند، و به بيگانگان دل می‌بندند، اين بيگانگان در روز حادثه به دادشان نمی‌رسند. چنان‌که می‌بينيم آمريکا فرانسه و ايتاليا به ديکتاتور تونس اجازه‌ ورود ندادند و اين دقيقأ يادآور آن است که بر سر رضاخان قلدر و پسر خبيث‌اش آمد.»
 

اين عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: «به همه‌ اين کسانی که واقعيات را نمی‌بينند می‌گويم که خاورميانه اسلامی با محوريت اسلام، دين و مردم‌سالاری دينی در حال شکل‌گيری است.»

در همين حال وی نگرانی جمهوری اسلامی در جريان وقايع کشورهای عربی را «خلاء رهبری» دانست و افزود: «اميدواريم که اين جريانات به دنبال يک رهبر مسلمان بگردند و نگرانی ما را از اين جهت برطرف کنند.»

در ماه‌های اخير کشورهای عربی دستخوش تحولات کم‌سابقه‌ای شده‌اند. ابتدا در پی اعتراضات خيابانی مردم تونس عليه وضعيت ناگوار اقتصادی، تورم و بيکاری، رئيس جمهور اين کشور مجبور به ترک کشورش شد و سپس اين اعتراضات در کشورهای ديگر از جمله مصر، يمن و الجزاير نيز گسترش يافت که در اين ميان مردم مصر و يمن خواهان برکناری رهبران اين کشور شده‌اند. اين اعتراضات در اين کشورها همچنان ادامه دارد.

احمد خاتمی در بخش ديگری از سخنان خود به مسائل داخل ايران پرداخت.
 

وی گفت: «دم زدن از رگ و ريشه‌های ناسيوناليستی، با جنس انقلاب سازگار نيست و افرادی هم که قبل و پس از انقلاب از اين موضوعات سخن می‌گفتند کاری از پيش نبردند. ما بايد در همه‌ عرصه‌های کشور اعم از آموزش و پرورش و هنر در عنصر دين بدميم.»

وی که تلويحأ به موضوع توقف نمايش «هدا گابلر» اشاره می‌کرد گفت: «در شأن نظام جمهوری اسلامی نيست که تئاترهايی مبتذل در معرض ديد مردم بگذارند که بوی غفلت از ارزش‌های اسلامی می‌دهد.»
 

پس از اجرای نمايش «هدا گابلر»، از مهم‌ترين نمايش‌نامه‌های ايبسن، نمايش‌نامه‌نويس سرشناس نروژی و به کارگردانی وحيد رهبانی که از ۱۵ دی‌ماه جاری به روی صحنه رفته بود، عکس‌هايی از اين نمايش در برخی از سايت‌های خبری منتشر شد. اين سايت‌ها در گزارش‌هايی که پيرامون اين نمايش منتشر کردند، «هدا گابلر» را به اباحه‌گری، ابتذال، عادی‌سازی چند شوهری و اختلاط زن و مرد و «استفاده از نمادهای فرقه موسوم به بردگی جنسی و فراماسونری» متهم کردند. پس از انتشار اين گزارش‌ها بود که اجرای اين نمايش در سالن چهارسوی تئاتر شهر متوقف شد.
 

احمد خاتمی د ر ادامه گفت که آينده‌ انقلاب ايران را دين رقم می‌زند. وی بار ديگر به مسأله‌ رهبری اشاره کرد و افزود:‌ «ما ولی فقيه خود را جانشين امام زمان می‌دانيم.»