سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) می‌گوید بیش از ۸۰۰ روزنامه‌نگار در سراسر جهان بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵ در هنگام انجام شغل خود کشته شده‌اند.

Journalist5

یونسکو به‌مناسبت دوم نوامبر، «روز جهانی پایان دادن به مصونیت از مجازات برای عاملان جنایت علیه روزنامه‌نگاران» در بیانیه‌ای آمار خود را اعلام کرده است.

ولفگانگ شولتس، عضو هیئت مدیره دفتر یونسکو در شهر بن آلمان گفته است: «به‌طور میانگین، در هر پنج روز یک روزنامه‌نگار به‌دلیل کار خود کشته شده است. بر این موارد باید آدم‌ربایی، بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه، ارعاب، آزار و اذیت و مصادره مواد تحقیقاتی را نیز افزود.»

به‌گفته او تنها قتل هشت درصد از مجموع ۸۲۷ روزنامه‌نگار کشته‌شده در ۱۰ سال گذشته روشن شده است.

به‌رغم آن‌که در بسیاری از کشورها آمادگی برای مجازات چنین جنایت‌هایی وجود دارد اما قتل روزنامه‌نگاران اغلب همچنان بدون عواقبی برای عاملان آن بوده است.

یونسکو همچنین گفته است که در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ در مجموع ۲۱۳ روزنامه‌نگار به‌دلیل شغل خود به قتل رسیدند. ۷۸ نفر از این قربانیان در منطقه عربی، از جمله سوریه، عراق، یمن و لبنان بوده‌اند. این کشورها خطرناکترین مناطق برای روزنامه‌نگار محسوب می‌شوند.

در آمریکای لاتین و کارائیب ۵۱ روزنامه‌نگار، در آسیا و منطقه اقیانوس آرام ۳۴، در آفریقا ۲۷ و در مرکز و شرق اروپا ۱۲ روزنامه‌نگار کشته شدند.

در اروپای غربی نیز به‌شکل کم‌سابقه‌ای قتل روزنامه‌نگاران افزایش داشته و به رقم ۱۱ رسیده است. دلیل اصلی آن کشتار دست‌اندرکاران نشریه طنز شارلی ابدو در پاریس به‌دست تندروهای اسلام‌گرا در ژانویه ۲۰۱۵ بوده است.