بر اساس حکم قضائی ۲۰ متهم حمله به سفارت عربستان سعودی در دادگاه ویژه کارکنان دولت، شدیدترین محکومیت شش ماه عنوان شده و متهمان از اتهام تخریب سفارت نیز تبرئه شده‌اند.

ساختمان سفارت عربستان سعودی در تهران شامگاه شنبه ۱۲ دی سال گذشته به آتش کشیده شد.
ساختمان سفارت عربستان سعودی در تهران شامگاه شنبه ۱۲ دی سال گذشته به آتش کشیده شد.

مصطفی شعبانی، وکیل چند متهم حمله به سفارت عربستان سعودی، چهارشنبه ۱۴ آبان ضمن اشاره به این‌که هنوز احکام متهمان به‌طور رسمی ابلاغ نشده، گوشه‌هایی از این احکام را اعلام کرد.

شعبانی به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت چند نفر از متهمان در مورد اتهام اخلال در نظم عمومی به شش ماه حبس و برخی به ۹۱ روز زندان محکوم شده‌اند و عده‌ای از این ۲۰ نفر هم تبرئه شده‌اند.

او گفت حکم شش ماه زندان مربوط به یکی از رهبران حمله می‌شود.

به‌گفته مصطفی شعبانی متهمان حمله به سفارت عربستان سعودی از اتهام تخریب ساختمان سفارت تبرئه شدند. او گفت چون عربستان سعودی به‌عنوان شاکی خصوصی در این‌باره شکایتی نکرده بود متهمان تبرئه شدند.

ساختمان سفارت عربستان سعودی در تهران شامگاه شنبه ۱۲ دی سال گذشته در واکنش به اعدام شیخ نمر باقر النمر به آتش کشیده شد. در مشهد نیز با این‌که تعداد زیادی از نیروهای انتظامی در برابر کنسولگری عربستان سعودی حضور داشتند گروهی با پرتاب سنگ و مواد آتش‌زا به آن حمله کردند.

متهمان پرونده حمله به سفارت عربستان سعودی ۴۵ نفر بودند که پرونده ۲۵ نفر آن‌ها در دادگاه ویژه روحانیت رسیدگی می‌شود و بررسی پرونده ۲۰ متهم دیگر نیز به دادگاه ویژه کارکنان دولت واگذار شده است. در اتهام‌های متهمان دادگاه ویژه کارکنان دولت، تخریب عمدی سفارت عربستان سعودی و ایجاد حریق و همچنین اخلال در نظم عمومی مطرح شده بود.

سابقه حضور متهمان در جبهه و سوریه

مصطفی شعبانی همچنین گفت هر ۲۰ متهم مربوط به دادگاه ویژه کارکنان دولت، بسیجی هستند و سابقه حضور در جبهه و سوریه را دارند.

شعبانی افزود همه متهمان در دادگاه اعلام کرده‌اند که نیروی انتظامی از حمله آن‌ها به سفارت جلوگیری نکرده و مانعی ایجاد نکرده بودند.

وکیل متهمان در پایان گفت به این احکام صادرشده اعتراض خواهد کرد و ۲۰ روز برای این کار فرصت دارد.

پس از حمله به سفارت عربستان سعودی، این کشور روابط پرتنش خود با ایران را به‌طور کامل قطع کرد. این حمله همچنین موجب شد تا چندین کشور دیگر نیز روابط دیپلماتیک خود با ایران را کاهش دهند.

محافل رسانه‌ای و امنیتی ایران ابتدا از حمله به سفارت عربستان سعودی تمجید کردند اما به‌تدریج با گسترش پیامدهای آن، این اقدام را مشکوک و حساب شده خوانده و آن را به اطرافیان یک مرجع تقلید تندرو، انگلیسی‌ها، عوامل نفوذی، مخالفان دولت یا ایادی ریاض مرتبط ساختند.

بیشتر بخوانید: