شهرام ناظری و حسین علیزاده، خواننده و نوازنده موسیقی سنتی ایران در چند شهر اروپایی کنسرت برگزار می‌کنند.

به گزارش بخش فرهنگی رادیو زمانه شهرام ناظری، خواننده سر‌شناس موسیقی سنتی ایران و حسین علیزاده، نوازنده برجسته به اتفاق در چند شهر اروپایی کنسرت برگزار می‌کنند.

این کنسرت‌ها زیر عنوان «در هوای بی‌چگونگی» به مدت ۹ روز، از بیستم تا بیست و نهم ماه مه در شهرهای کلن، فرانکفورت، استکهلم، گوتنبرگ، مادرید، اسلو و آمستردام برگزار می‌شود.

 پژمان حدادی (تنبک، دایره کوکی)، محمد فیروزی (بربت)، سینا جهان آبادی (کمانچه)، سیامک جهانگیری (نی) و بهنام سامانی (دف و کوزه) از دیگر اعضای این کنسرت هستند.
 

بهنام سامانی، نوازنده سازهای کوبه‌ای مدیریت این کنسرت را به عهده دارد و قرار است که در ۲۸ ماه مه رادیو فرانکفورت میزبان کنسرت مشترک ناظری – علیزاده باشد.
 

پیش از این شهرام ناظری و حسین علیزاده در گروه عارف با هم همکاری می‌کردند و آلبوم «شورانگیز» از محصولات هنری مشترک این دو هنرمند است.
 

 حسین علیزاده آهنگ‌ساز، ردیف‌دان، پژوهش‌گر و نوازنده تار و سه‌تار ایران است. او موسیقی فیلم‌هایی چون دلشدگان، گبه، زمانی برای مستی اسب‌ها و آواز گنجشک‌ها را هم ساخته و از اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران است.

علیزاده در سال‌های دهه ۶۰، زمانی‌که موسیقی سنتی ایران زیر ضرب بود و نوازندگان ایرانی اجازه برگزاری کنسرت در ایران نداشتند، در آلمان به‌سر می‌برد، اما در سال‌های دهه ۷۰ به ایران بازگشت و فعالیت‌های خود را در ایران از سر گرفت.

حسین علیزاده بر اساس ریتم در بداهه نوازی‌های سنتی تحول به‌وجود آورده است. پس از انقلاب ضد سلطنتی در ایران که موسیقی به‌عنوان یک هنر حرام تلقی می‌شد، علیزاده با «نی‌نوا» راهی نو در موسیقی سنتی ایران گشود. از دیگر آثار او می‌توان از «راز نو» و «آوای مهر» یاد کرد.

شهرام ناظری هم خواننده نام‌آشنای موسیقی کردی و فارسی است که از ۱۱ سالگی به آوازه‌خوانی روی آورده است. او هم در سال‌های دهه ۶۰ هم گوشه‌گیری را به فعالیت آشکار هنری ترجیح داد و سال‌هایی را به تدریس آواز گذارند تا این‌که در سال‌های دهه ۷۰ مجدداً فعال شد.

شهرام ناظری در سال ۱۳۶۸ نشان شوالیه ادب و هنر را که بالا‌ترین نشان فرهنگی فرانسه است، از طرف دولت فرانسه دریافت کرد.