پارلمان اروپا با اکثریت بالا توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس را تصویب کرد. بدین ترتیب راه برای اجرای این توافقنامه هموار شد.

climate-changes

در رأی‌گیری پارلمان اروپا در روز سه‌شنبه ۴ اکتبر / ۱۳ مهر در استراسبورگ، ۶۱۰ نماینده به این توافقنامه رأی مثبت دادند، ۳۸ نماینده مخالف آن بودند و  ۳۱ نفر نیز رأی ممتنع دادند.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن خواست تا هر چه سریع‌تر رأی خود را به دفتر سازمان ملل در نیویورک ابلاغ کنند تا توافقنامه اقلیمی پاریس در زمانی چنین بی‌سابقه کوتاه به اجرا گذاشته شود.

دبیرکل سازمان ملل اجرای این توافقنامه را بختی برای گشودن راه تازه به روی اقتصاد جهانی دانست.

برای به‌اجرا گذاشتن توافقنامه اقلیمی پاریس این پیش‌نیاز وجود داشت که ۵۵ کشور آن را تصویب کنند تا دست‌کم ۵۵ درصد گازهای گلخانه‌ای جهان کاهش یابند.

پیش از این ۶۰ کشور به این توافقنامه پیوسته بودند که تنها ۴۸ درصد گازهای گلخانه‌ای جهان را تولید می‌کنند.

چین و آمریکا، قدرتمندترین اقتصادهای جهان که در مجموع ۳۸ درصد دی‌اکسیدکربن جهان را تولید می‌کنند در حول و حوش نشست سران گروه ۲۰ در هانگژو چین که در روزهای ۱۴ و ۱۵ شهریور (۴ و ۵ سپتامبر) برگزار شد، توافقنامه پاریس را تصویب کرده بودند.

نشست اقلیمی «پاریس ۲۰۱۵» بیست‌ویکمین گردهمایی همه اعضای کنوانسیون‌ سازمان‌ ملل‌ متحد در مورد تغییرات‌ آب‌ و هوایی بود. گردهمایی بین‌المللی «پاریس ۲۰۱۵» از ٩ آذر / ٣٠ نوامبر تا ۱۲ دسامبر /٢۱ آذر سال گذشته جریان داشت.

از نتایج مهم توافقنامه دسامبر ۲۰۱۵ پاریس این بود که حد نصاب افزایش دمای زمین زیر دو درجه سانتیگراد (نسبت به مقطع ورود به عصر صنعتی شدن) در نظر گرفته شده و از تمام کشور‌ها خواسته شده است تلاش خود را برای محدود کردن دمای زمین تا یک و نیم درجه سانتیگراد انجام دهند. مدافعان محیط زیست معتقدند جامعه جهانی باید تلاش‌های بیشتری در این زمینه انجام دهد.