همزمان با اصرار دولت یازدهم مبنی بر خصوصیسازی خدمات آموزشی، گزارش منابع رسمی بیانگر تفاوت چشمگیر سرانه هزینه آموزش در دهکهای درآمدی مختلف است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی خبرآنلاین، سرانه هزینه آموزش خانوارهای دهک درآمدی دهم حداقل ۴۷.۵ برابر دهک درآمدی نخست است.
نتایج گزارش مرکز آمار ایران از بررسی هزینه آموزش خانوارهای ایران در سال ۹۳ نشان میدهد که دهک درآمدی دهم به صورت میانگین سالانه ۱.۹ میلیون تومان برای آموزش هزینه میکند. این در حالی است که میانگین هزینه آموزش دهک درآمدی نخست ۴۴ هزار تومان اعلام شده است.
برپایه این گزارش هزینه آموزش دهک نهم نیز بیش از یک میلیون تومان (۱.۱۵۴ میلیون تومان) و نزدیک به ۱۰ برابر میانگین هزینه آموزش در دهک دوم (۱۲۳ هزار تومان)است.
این گزارش بیانگر آن است که دهکهای درآمدی اول تا ششم سالانه کمتر از ۵۰۰ هزار تومان برای آموزش هزینه میکنند در حالی که تنها دو دهک درآمدی نهم و دهم بیش از یک میلیون تومان برای خدمات آموزشی میپردازند.
بیشتر بخوانید: ثروت بهتر است یا علم پولی؟
نتایج گزارشهای منابع دولتی همچنین بیانگر شکاف هزینه آموزش در مناطق مختلف ایران است. برپایه نتایج یک پژوهش هزینه آموزش در ۱۲ درصد خانوارهای سه دهک اول درآمدی تهران نزدیک به صفر است. این در حالی است که در استانهای سیستان و بلوچستان، کردستان و بوشهر ۶۵ درصد خانوارها این سه دهک از چنین وضعیتی برخوردارند.
مدیرکل دفتر مطالعات رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران ۱۸ شهریور امسال گفته بود که سیستان و بلوچستان فقیرترین استان به لحاظ آموزش است.
خصوصیسازی با تمام قوا
بهرغم انتشار این گزارشها علیاصغر فانی وزیر آموزش و پروش ایران روز گذشته در یک نشست خبری بار دیگر دولت را در تامین هزینههای آموزش و پرورش ناتوان دانست و گفت که دولت به دنبال واگذاری خدمات آموزشی به بخش خصوصی است.
دولت روحانی پیش از این نیز بیش از ۹۰۰ مدرسه را به بخش خصوصی واگذار کرد. رئیس جمهوری ایران هدف از این واگذاریها را «افزایش عدالت و کیفیت خدمات آموزشی» عنوان کرده است.
وزیر آموزش و پرورش هم در همین زمینه تیر امسال «بسته حمایتی وزارت آموزش و پرورش از مدارس غیردولتی» را ابلاغ کرد.
به گفته مرضیه گُرد رییس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش بر پایه این بسته حمایتی مجوز مدارس غیردولتی در ۲۰ روز صادر و بخشی از امور تصدی در آموزش و پرورش به بخش خصوصی واگذار خواهد شد. او گفته است که این طرح امسال در ۸۰۰ مدرسه اجرا خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش برنامه دولت را افزایش جمعیت دانشآموزان مدارس غیردولتی از ۸.۵ درصد به ۱۲ درصد در دو سال آینده اعلام کرده است.
جاده پیشرفت ازمسیرآموزش ؛ جامعه ؛ ودولت می گذرد<> مگرآموزش به خرس رقصیدن نمی آموزد ؟؟؟
هرپیشرفتی ؛ حتی درزمینهء اخلاقی نتیجهء گسترش دانش وتربیتِ هوش ست
هرگاه جهل و نادانی را براندازید فساد ازمیان خواهد رفت برای وصول به
این هدف نظام آموزشی فرانسه باید بازسازی شود آموزش باید ازدست کلیسا
گرفته به دولت مردمی سپرده شود و همهء مردم زن و مرد ودر هرسنی باید
ازفرصت های آموزشی یکسان برخوردارشوند .باید علوم وهنرها به جوانان
آموخت وباید به پرورش تن سالم وافکارواذهان خردمند وبا فضیلت تأکید
تازه ای شود
الوسیوس تاریخ تمدن جلد نهم ص۷۶۱
reza / 20 September 2016