نخستين جلسه شورای عالی سينما با حضور محمود احمدی‌نژاد و بدون دعوت از خانه سينما برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری‌های ايران پس از چند ماه بحث در ميان مسئولان وزارت ارشاد و دولت ايران، سرانجام روز گذشته نخستين جلسه شورای عالی سينما با شرکت محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهور، اسفنديار رحيم‌مشايی، رئيس دفتر وی، جواد شمقدری، معاون امور سينمايی وزارت ارشاد و چند تن از سينماگران برگزار شد.
 

طرح تشکيل شورای عالی سينما را جواد شمقدری در مراسم معارفه‌اش در مهرماه سال ۸۸ مطرح کرده بود که در آخر تيرماه ۸۹ با موافقت دولت روبه‌رو شد و پس از سپری شدن ۱۶ ماه از طرح اوليه آن، جلسه نخست آن برگزار گرديد.
 

در اين جلسه احمد نجفی بازيگر، مسعود ده‌نمکی کارگردان فيلم‌های «اخراجی‌ها»، جمال شورجه کارگردان و تهيه‌کننده، شهريار بحرانی کارگردان «ملک‌سليمان»، محسن علی‌اکبری تهيه‌کننده و داوود ميرباقری کارگردان «مختارنامه» شرکت داشتند.
 

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) در جلسه نخست مقرر شد مسايل مربوط به تشکيل سازمان مستقل سينمايی و بيمه هنرمندان و پيشکسوتان پس از بررسی‌های کارشناسی برای تصويب در جلسه بعدی شورای عالی سينما ارايه شود و دولت نيز بر اختصاص اعتبار مستقلی برای رفع مشکلات و ارتقاء سطح سينمای کشور تأکيد کرد.

تأمين اعتبار لازم برای تأسيس شهرک‌های سينمايی،‌ حمايت از هنرمندان و فعاليت‌های سينمايی، معافيت سينماگران از پرداخت ماليات نيز از جمله مواردی بود که در جلسه شورای عالی سينما مورد تأکيد قرار گرفت.

در اين شورا محمود احمدی‌نژاد به‌عنوان رئيس آن، محمد حسينی، وزير ارشاد به‌عنوان معاون و جواد شمقدری به‌عنوان دبير شورا فعاليت خواهند کرد.
 

محمود احمدی‌نژاد در اين نشست گفت: «مصوبات اين شورا در حکم مصوبات هیأت وزيران بوده و بلافاصله پس از تصويب قابليت اجرايی دارد.»

وی پيشنهاد تشکيل سازمان سينمايی را ارايه کرد و از اعضای شورا خواست برنامه و طرح جامعی برای اين سازمان تدوين کنند تا در جلسه بعدی شورا به تصويب نهايی برسد.
 

جمال شورجه از جمله شرکت کنندگان شورای عالی سينما پس از اين نشست گفت: «مباحث خوبی مطرح شد و برخلاف آن چه بعضی از جريانات القاء می‌کردند، مباحث سياسی به هيچ‌وجه در اين جلسه جايی نداشت.»
 

احمد نجفی تشکيل اين جلسه را «اتفاق مهم در سينمای ايران» ارزيابی کرد و گفت: «در اين شورا اصلأ بحثی از خانه‌ سينما، اتحاديه‌ تهيه‌کنندگان و يا شوراهای مختلفی که اصلأ نمی‌دانم ازکجا آمده‌اند، مطرح نيست و ما هم به‌هيچ‌ عنوان نمی‌خواهيم وارد چنين بحث‌هايی شويم.»
 

وی افزود: «خانه سينما هم گردآورنده‌ صنوف مختلفی است که بايد آن‌ها هم به کمک بيايند و دست از اين حاشيه‌های بسيار‌بسيار کودکانه برداشته و نگاه بالايی به اين موضوع داشته باشند.»

محسن علی‌اکبری در اظهارنظری گفت که اين جلسه به همه هنرمندان «نگاه يکسان» دارد و برگزاری آن را در طول تاريخ حضور سينما «بی‌سابقه» دانست.
 

وی گفت: «امروز ديگر بهانه‌ای برای کسانی که قصد دارند تا سياه‌نمايی کنند وجود ندارند.»

به نوشته خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، اين جلسه در حالی برگزار شد که هيچ نماينده‌ای از هیأت مديره خانه سينما که نمايندگی ۲۹ صنف را برعهده دارد در اين جلسه حاضر نبود.

فرهاد توحيدی، رئيس هیأت مديره خانه سينما و سخنگوی آن گفت: «نه تنها از هیأت مديره خانه سينما برای شرکت در اين جلسه دعوت نشده بود بلکه خود من و اعضای هيات مديره نيز در جريان برگزاری اين قرار نگرفته بودند.»
 

بايد ديد تشکيل شورای عالی سينما به اختلافات ميان وزارت ارشاد با خانه سينما که پس از برگزاری چهاردهمين جشن خانه سينما در شهريورماه گذشته اوج گرفت بيشتر دامن خواهد زد و يا کمکی در راه حل اين اختلافات خواهد بود.