مارتین کوبلر، نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی اعلام کرد که نیروهای این کشور «پیشرفت چشمگیری» در مبارزه علیه «دولت اسلامی» (داعش) داشته‌‌اند. او گفت: «به‌زودی داعش هیچ سرزمینی در لیبی نخواهد داشت.»

نیروهای لیبی بمب‌های به‌دست آمده از داعش را جمع‌آوری می‌کنند.
نیروهای لیبی بمب‌های به‌دست آمده از داعش را جمع‌آوری می‌کنند.

به‌گزارش رویترز، مارتین کوبلر که در نیویورک سخن می‌گفت، ضمن اعلام چنین وضعیتی در لیبی، نگرانی خود را از نبردها برای فتح چند پایانه نفتی در سواحل لیبی در دریای مدیترانه ابراز داشت و گفت این نبردها «ضربه‌ای بزرگ» به روند صلح در لیبی هستند.

نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی گفت: «این روند باز هم مانع از صادرات نفت خواهد شد و لیبی را از تنها منبع درآمد خود محروم و تقسیم کشور را تقویت خواهد کرد.» او افزود: «این روند باید متوقف شود.»

پیش از این شش کشور غربی، آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا از شبه‌نظامیان لیبی خواسته بودند که از بنادر اشغال‌شده نفتی خارج شوند. این کشورها در بیانیه مشترکی گفته بودند که صنعت نفت لیبی باید تحت کنترل دولت مورد حمایت سازمان ملل قرار گیرد.

در دو روز شنبه و یکشنبه گذشته جنگجویان ژنرال خلیفه حفتر که در شرق لیبی مستقر هستند چند بندر نفتی را به تصرف خود در آوردند و نیروهای دولت مورد حمایت سازمان ملل را از آن‌ها بیرون کردند.

گروه‌های متحد با ژنرال حفتر می‌خواهند خود به‌شکل مستقل نفت صادر کنند.

لیبی از زمان سقوط حکومت معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ به بخش‌های مختلف تقسیم شده است. هیچ دولت کارآمدی وجود ندارد و هرج و مرج در حال گسترش است. قبیله‌های رقیب و جنگ‌سالاران دست به ارعاب مردم می‌زنند. داعش نیز از این وضعیت به‌سود خود استفاده کرده و در این فرصت نیروهای خود را گسترش داده است.

کشورهای غربی امیدوارند که دولت واحد بتواند گروه‌های مختلف را متحد کند تا به‌طور مشترک علیه داعش وارد نبرد شوند.