پس از اصلاح قانون بودجه از سوی مجلس، دولت برنامهای برای حذف یارانه ثروتمندان ندارد. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی میگوید: «خوشبختانه با تصویب اصلاحیه قانون بودجه، ضرورتی ندارد که دولت یارانه ۳۰ میلیون نفر را قطع کند.»
مجلس شورای اسلامی ایران زمستان سال گذشته دولت را به حذف یارانه سه دهک درآمدی بالا موظف کرد. براساس قانون بودجه ۹۵، ادامه پرداخت یارانه نقدی به این دهکها، جرم محسوب میشد و دریافت کنندگان یارانه نقدی میبایست دو برابر یارانه نقدی را به دولت بازمیگرداندند.
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت اجرای این تبصره را «غیرممکن» و «ناعادلانه» دانست. علاوه بر او وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گفت که به دلیل عدم وجود پایگاه اطلاعاتی دقیق، حذف یارانه نقدی دهکهای درآمدی هشتم تا دهم امکانپذیر نیست.
دولت یازدهم پس از تشکیل دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با ارسال لایحه اصلاح قانون بودجه، پیشنهاد کرد که عنوان «اقدام مجرمانه» از تبصره الزام به حذف یارانه نقدی گروههای درآمدی بالا حذف شود.
حال با تصویب پیشنهاد دولت، احمد میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به خبرگزاری صداو سیما جمهوری اسلامی گفته است که دولت هیچ برنامهای برای حذف یارانه نقدی ثروتمندان ندارد.
به گفته میدری تا پایان مرداد امسال یارانه نقدی تنها ۲۰۰ هزار نفر از افرادی که درآمد سالانه بیش از ۳۵ میلیون تومان دارند، قطع شده است. او عنوان کرده است که «این آمار نشان میدهد که دولت به هیچ وجه قصد ندارد به صورت گسترده از تعداد یارانه بگیران بکاهد».
پیش از این مجلس دولت را به حذف یارانه نقدی ۱۶ گروه شغلی و سه دهک درآمدی هشتم تا دهم کرده بود. بر اساس این مصوبه دولت میبایست سه ماه پس از ابلاغ قانون بودجه یارانه نقدی ۳۰ میلیون نفر را قطع میکرد.
منتقدان دولت یازدهم میگویند که در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری مانع از اجرای این قانون از سوی هیئت دولت شده است.