رایج شدن خرید رای در ایران صدای دبیر شورای نگهبان را هم درآورد. احمد جنتی از این مساله انتقاد کرده و گفته است که با رایج شدن خرید آرا، مجلس شورای اسلامی مرکزی برای سرمایه‌داران و پول‌دار‌ها می‌شود.

ahmad-Janati

دبیر شورای نگهبان روز یک‌شنبه دهم مرداد ماه به خبرگزاری تسنیم گفته است که هم در موضوع احراز صلاحیت‌ها مشکلاتی وجود داشته و هم در روز رای‌گیری و به ویژه مساله خرید آرا: «متاسفانه یکی از مشکلات ما این است که خرید آرا در حال رایج شدن است و همین مساله باعث می‌شود مجلس شورای اسلامی مرکزی برای سرمایه‌داران و پول‌داران بشود؛ یعنی هر کسی پول بیش‌تری دارد می‌تواند به مجلس برود.»

خرید رای اما تنها مختص به انتخابات مجلس نیست و خبرهایی از تلاش برای گرفتن رای مردم در مقابل پول و سیب‌زمینی در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری گزارش شده بود.

این موضوع در دهمین دوره انتخابات مجلس سر‌ و صداهای زیادی به پا کرد و به عنوان نمونه در استان مازندران به بازداشت ۸۳ نفر انجامید:

با نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، بحث‌های مربوط به انتخابات و حواشی آن بالا می‌گیرد.

خرید آرای مردم در طول دوره‌های مختلف انتخابات در شکل‌ها و قالب‌های مختلف وجود داشته است و با واکنش‌ها و اعتراض‌هایی همراه بوده است. جابه‌جا کردن اتوبوسی رای دهندگان، خرید شناسنامه، توزیع غذا در مناطق محروم و …، نمونه‌هایی از اشکال مختلف خرید رای در ایران هستند.