دفتر کل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا مجوز ورود و توقف موقت هواپیماهای ساخت این کشور در شرایط اضطراری در ایران را صادر کرد.

Boeing
عکس از آرشیو – این هواپیماها نمی‌توانند بیشتر از ۷۲ ساعت در ایران توقف کنند

خبرگزاری رویترز جمعه ۲۹ ژوئیه/ هشتم مرداد با انتشار این خبر نوشت که این مجوز تأثیری بر مذاکرات ایران با شرکت بویینگ نخواهد گذاشت.

بر اساس این مجوز آن دسته از شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی مانند لوفت‌هانزا، ترکیش ایر و دیگر خطوط هواپیمایی که برنامه منظم پروازی به ایران دارند، می‌توانند از هواپیماهای ساخت آمریکا و یا با قطعات آمریکایی استفاده کنند.

ممنوعیت فروش هواپیماهایی که از زمان ساخت ‌آنها کمتر از ۱۵ سال می‌گذرد، جزئی از تحریم‌های اقتصادی علیه ایران بودند. پس از لغو تحریم‌ها در پی آغاز اجرای برجام، ایران با هواپیمایی بویینگ مذاکراتی برای ورود هواپیماهای این شرکت انجام داد.

اما مجلس نمایندگان آمریکا پنج‌شنبه ۷ ژوئیه/ ۱۷ تیر به‌منظور جلوگیری از فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران دو متمم لایحه‌ای در این زمینه را تصویب کرد.

جاناتان اپشتاین، یکی از مسئولان ارشد شرکت حقوقی «هلند و نایت» و وکیل آشنا به مسائل حقوقی شرکت‌های اجاره دهنده هواپیما گفت: «تناقضی که در قانون وجود داشت به این صورت بوده است که هواپیماهای آمریکایی اجازه پرواز به سایر کشورهای تحت تحریم نظیر کوبا، سودان، سوریه و کره شمالی را داشته‌اند اما ایران همواره استثنا بوده است».

او اضافه کرد که از لحاظ تکنیکی «هیچ راهی برای پرواز قانونی به سمت ایران وجود نداشت بنابراین این مسأله ترس زیادی را در بین شرکت‌های لیزینگ هواپیما ایجاد کرده بود.

این مجوز محدودیت‌هایی نیز دارد. برای مثال این هواپیماها نمی‌توانند بیشتر از ۷۲ ساعت در ایران توقف کنند. این مجوز شامل هلیکوپتر نمی‌شود و شرکت‌های هواپیمایی اجازه ندارند قطعات یدکی این هواپیماها را در ایران انبار کنند.

بیشتر بخوانید: