شهر حلب و منبج در محاصره کامل قرار دارد. بیش از ۴۰۰ هزار نفر در خطر گرسنگی و بی آبی‌اند. فعالان حقوق بشر هشدار داده‌اند. روسیه و سوریه به فکر چاره افتاده‌اند: روسیه قصد دارد با همکاری ارتش سوریه شهروندانی را که در شهر جنگ‌زده حلب گرفتار شده‌اند به مناطق امن منتقل کند.

چشم‌اندازی از شهر جنگ‌زده حلب در سوریه
چشم‌اندازی از شهر جنگ‌زده حلب در سوریه

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در گفت‌و گویی که تلویزیون دولتی روسیه با او انجام داد، اعلام کرد که روسیه با همکاری ارتش سوریه قصد دارد مسیر امنی برای خروج شهروندان جنگ‌زده سوری که در شهر محاصره شده حلب به سر می‌برند به وجود آورد.

ظاهراً برای خروج غیرنظامیان از شهر حلب سه گذرگاه و برای افراد مسلح که سلاح خود را تحویل دهند و تسلیم ارتش سوریه شوند، یک گذرگاه جداگانه در جاده کاستیلو در نظر گرفته شده است.

در این جاده همچنین نقاطی در نظر گرفته شده برای امدادرسانی به مردم و ارائه خدمات پزشکی و کمک‌های اولیه به مجروحان و آسیب‌دیدگان و رساندن غذا به مردم گرسنه.

در حلب ۳۰۰ هزار نفر زندگی می‌کنند. ارتش سوریه، چهارشنبه ۲۷ ژوئیه اعلام کرده بود که این شهر را از هر طرف محاصره کرده است.

در پنج سالی که از جنگ داخلی سوریه می‌گذرد، به تدریج شهر حلب به دو بخش منفک شده است: بخشی از شهر در دست شورشیان مخالف اسد و بخشی در دست ارتش سوریه است. هدف ارتش سوریه این است که همه مناطق شهر را تصرف کند.

فعالان حقوق بشر بارها اعلام کرده‌اند که در شهر حلب و حومه آن بیش از ۴۰۰ هزار غیر نظامی زندگی دشواری را از سر می‌گذرانند. آن‌ها نسبت به یک فاجعه انسانی در حلب هشدار داده بودند.

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه از سازمان‌های حقوق بشری دعوت کرده در به وجود آوردن یک گذرگاه امن برای غیرنظامیان مشارکت کنند.

یک نهاد حقوق بشری که برای امنیت کودکان در سوریه فعالیت می‌کند و در شهر حلب هم حضور دارد اعلام کرده بود که ساکنان شهر از نظر آذوقه در مضیقه قرار دارند و امکان دارد که در روزهای آینده اگر محاصر شهر به درازا بکشد با قحطی روبرو شوند.

به گزارش خبرگزاری رویترز وضع در شهر تاریخی «منبج» در نزدیکی حلب از این هم بدتر است. این شهر در دست تروریست‌های داعش است و اکنون از هر طرف محاصره شده. ساکنان این شهر از همه امکانات و به ویژه از دسترسی به غذا و آب محروم مانده‌اند.