تیراندازی در پاساژ المپیا در شمال مونیخ ۹ کشته و دستکم ده مجروح برجای گذاشت. در ابتدا اعلام شد که عاملان حمله طبق گفته شهود سه نفر هستند که متواریاند و پلیس در جستجوی آنها، ایستگاه مرکزی قطار مونیخ را تخلیه کرد. رفت و آمد مترو و قطارهای شهری متوقف شده و پلیس از مردم خواست از خانهها بیرون نیایند. بعدا مشخص شد که عامل کشتار یک نفر بود: یک جوان ۱۸ ساله ایرانی−آلمانی که پس از تیراندازی خودش را کشت.
ساعت ۱۷:۵۲ عصر جمعه (۲۲ ژوئیه/اول مرداد)، مرکز خرید المپیا در شمال شهر مونیخ صحنه تیراندازی بود.
تیراندازی در یک شعبه مک دونالد در داخل پاساژ صورت گرفت. پلیس نخست مرکز خرید را محاصره و تخلیه کرد. احتمال داده میشد که عامل یا عاملان حمله در پاساژ مخفی شده باشند.
در ساعات اولیه خبر تایید شدهای از تعداد کشته شدگان و مجروحان در دست نبود. پلیس مونیخ در نخستین برآورد از یک “کشتار بیهدف” سخن گفت. ساعت ۲۰:۳۰ اعلام شد که دستکم شش نفر در این حادثه کشته شدهاند. این تعداد در ساعت ۲۲:۳۰ به ۹ نفر افزایش یافت.
خبرگزاری فرانسه در ساعت نخست حادثه نوشت ده نفر کشته شدهاند. پس از تخلیه پاساژ و استقرار ماموران، حرکت قطارها و متروها در مسیر محل حادثه متوقف شد. کمی بعد مرکز شهر مونیخ نیز تحت کنترل شدید پلیس در آمد.
اداره پلیس مونیخ در توئیتی با اشاره به تیراندازی در مرکز شهر، از مردم خواست که از حضور در اماکن عمومی و ورود به راهروهای مترو یا قطار سریع شهری پرهیز کنند. پلیس بر این نظر بود که عاملان حمله به تونل مترو گریختهاند.
پلیس اول از ساکنان خانههای اطراف پاساژ المپیا خواست که از خانههای خود بیرون نیایند و سپس به همه مردم شهر توصیه کرد که از حضور در اماکن عمومی خودداری کنند. اکثر فروشگاههای مونیخ پس استقرار پلیس در مرکز شهر، تعطیل شدند.
پلیس بایرن در عملیات تجسسی برای یافتن عامل یا عاملان تیراندازی از بالگرد نیز کمک گرفت. ساعت ۲۰:۳۰ در کنفرانس مطبوعاتی پلیس، از احتمال “اقدام تروریستی” یاد شد. وضعیت اضطراری در مونیخ و بی حرکت ماندن وسایل نقلیه عمومی، موجب سرگردانی و وحشت مسافران و بازدیدکنندگان این شهر شد.
واحدهای ویژه ضد ترور و نیروهای ویژه حراست مرزی پلیس فدرال آلمان به مونیخ اعزام شدهاند. پلیس اعلام کرده که مهاجمان، سلاح خودکار و بلند دارند. پروازهای فرودگاه مونیخ به صورت عادی انجام میشوند اما گفته شده که هر آن امکان تعییر در وضعیت فرودگاه هست.
پلیس همچنین از رانندگان خودروها خواسته حتیالمقدور در اتوبانهای اطراف مونیخ تردد نکنند تا راه برای حرکت ماشینهای پلیس برای تعقیب احتمالی مهاجمان باز باشد. ورود به ناحیه قدیمی مونیخ که همواره پر از گردشگران است، ممنوع شده است.
واکنشهای داخلی و خارجی
توماس دمزیر، وزیر کشور آلمان که روز جمعه برای تعطیلات عازم آمریکا شده بود، خبر این حمله را در هواپیما شنید و به محض پیاده شدن در نیویورک، به آلمان برگشت.
یوآخیم گاوک، رئیس جمهوری آلمان گفت از شنیدن این خبر عمیقا تکان خورده است. او با مجروحان و بازماندگان قربانیان ابراز همدردی کرد.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا گفت در صورت لزوم از هیچ اقدامی برای حمایت امنیتی از آلمان فروگذار نخواهد کرد.
بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا مراتب تاسف عمیق خود از این حمله را ابراز کرد.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه، پیامی در اعلام همبستگی با صدراعظم و دولت آلمان فرستاد.
خبرهای جدیدتر:
عامل تیراندازی در مونیخ: یک جوان ۱۸ ساله ایرانی-آلمانی
هرشب پرواز مستقیم ماهان از آبادان به دمشق برای حمل اسلحه به سوریه !!
faryad / 23 July 2016
“…… یک “کشتار بیهدف”
اسلام، مسلمان، ایرانی و پیدا کنید پرتغال فروش را
Behrouz / 23 July 2016
تا زمانی جمهوری اسلامی هست، همین آش و همین کاسه هم هست.
بهمن موحدی (بامدادان) / 23 July 2016