بشار اسد در گفت‌وگو با شبکه خبری ان‌بی‌سی در دمشق اعلام کرد که روسیه «هرگز» با او از انتقال قدرت سیاسی در سوریه که منجر به کنار رفتن او شود صحبت نکرده است.

بشار اسد در گفت‌وگو با شبکه خبری ان‌بی‌سی
بشار اسد در گفت‌وگو با شبکه خبری ان‌بی‌سی

اسد در این گفت‌وگو که پنج‌شنبه ۱۴ ژوئیه / ۲۴ تیر منتشر شد در پاسخ به این سئوال که آیا ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و یا سرگئی لاوروف، وزیر خارجه این کشور درباره کنار رفتن او از قدرت با او صحبت کرده‌اند، گفت: «تنها مردم سوریه هستند که می‌توانند بگویند چه کسی و چه زمانی رئیس‌جمهور شود و چه زمانی برود. آن‌ها (روس‌ها) هرگز کلمه‌ای در این‌باره نگفته‌اند.»

بشار اسد افزود: «هرگز. برای این‌که همان‌طور که گفتم این مسئله به مردم سوریه مربوط است.»

این سخنان اسد در آستانه دیدار جان کری، وزیر خارجه آمریکا از مسکو که قرار است پنج‌شنبه برگزار شود بیان می‌شود. کری به مسکو می‌رود تا درباره روند صلح در سوریه با مقامات روسی گفت‌وگو کند. آمریکا و روسیه تلاش‌های جامعه جهانی را هماهنگ می‌کنند تا نمایندگان رژیم سوریه و مخالفان آن پشت میز مذاکره بنشینند.

همچنین بشار اسد در حالی این سخنان را گفته است که استفان دی ‌میستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه فروردین‌ماه سال جاری، پس از برگزاری نشست با مخالفان سوری در ژنو گفته بود مقامات دمشق، مسکو و تهران با مذاکراتی که با هدف انتقال قدرت سیاسی در سوریه باشد موافقت کردند.

بشار اسد در پاسخ به این سئوال که آیا نگران آن نیست آمریکا و روسیه در مورد کنار رفتن او به توافق برسند، گفت: «نه. به یک دلیل: برای این‌که سیاست آن‌ها، یا بهتر است بگویم سیاست روسیه، نه برپایه توافق‌ها که بر اساس ارزش‌هاست. برای همین است که شما شاهد هیچ توافقی بین آن‌ها و آمریکایی‌ها نیستید زیرا ارزش‌ها متفاوتند.»

در مذاکرات صلح بین نمایندگان حکومت سوریه و اپوزیسیون، مسئله انتقال قدرت سیاسی در این کشور و برکناری بشار اسد یکی از اصلی‌ترین موضوعات مورد اختلاف‌ است. اپوزیسیون خواهان پیشبرد این انتقال است در حالی که نمایندگان رژیم برکناری اسد را خط قرمز خود می‌دانند.

در طول جنگ پنج ساله در سوریه بیش از ۲۸۰ هزار نفر کشته و میلیون‌ها نفر آواره شده‌اند. این جنگ بحران انسانی در منطقه و اروپا ایجاد کرده است.

جنگ سوریه نتیجه دخالت نیروها و کشورهای مختلف در این کشور است و ادامه آن به‌دلیل عمق اختلافات جامعه جهانی است که موجب تقویت گروه‌های تندرویی همچون «دولت اسلامی» (داعش) و جبهه النصره، شاخه القاعده در سوریه شده است.