مجلس نمایندگان آمریکا با ۲۴۹ رأی موافق و ۱۷۶ رأی مخالف قانون جلوگیری از خرید آب سنگین از ایران را تصویب کرد.
به گزارش رویترز، مجلس نمایندگان آمریکا این قانون را روز چهارشنبه ۱۳ ژوئیه / ۲۳ تیر بهوقت محلی تصویب کرد.
اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا را جمهوریخواهان تشکیل میدهند و آنها نیز بیشترین پشتیبان قانون منع خرید آب سنگین از ایران بودند.
دولت باراک اوباما در ماه آوریل گذشته اعلام کرده بود آمریکا آب سنگین به ارزش هشت میلیون و ۶۰۰ هزار دلار از ایران خریداری خواهد کرد. جمهوریخواهان این اقدام دولت آمریکا را کمک به برنامه هستهای ایران توصیف کردند.
«آب سنگین» به اکسید هیدروژن سنگین گفته میشود که از آن به عنوان مهارگر و همچنین عامل انتقال گرمی راکتور در راکتورهای هستهای با سوخت اورانیم استفاده میشود.
عباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه ایران و از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای ایران اردیبهشت سال جاری اعلام کرده بود که ایران و آمریکا توافق کردهاند، ایران ۳۲ تن آب سنگین تولیدی نیروگاه اراک را به آمریکاییها ارائه کند.
در آن زمان الیزابت ترودو، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز گفته بود: «این مقدار بخش قابل توجهی از نیاز داخلی آمریکا را برای مصارف صنعتی و تحقیقاتی سال جاری تأمین میکند.»
او افزوده بود این معامله به ایران برای فروش مازاد آب سنگین خود مطابق با تعهدات قید شده در توافق هستهای کمک میکند. توافق هستهای ایران را ملزم کرده است تا ذخایر آب سنگین خود را به کمتر از ۱۳۰ تن کاهش دهد.
آمریکا در شمار کشورهای تولیدکننده آب سنگین نیست و تاکنون آب سنگین مورد نیاز خود در مصارف صنعتی و تحقیقاتی را از کانادا و هند خریداری میکرده است.
دولت آمریکا روز دوشنبه ۱۱ ژوئیه / ۲۱ تیر گفته بود که پیشنویس قانون منع خرید آب سنگین از ایران را که قرار است مجلس نمایندگان بررسی کند رد خواهد کرد.
پبشنهاد من اینست که بجای آب سنگین ملا ها
آب کر بفروشند به ملت به جان آمده ء ایران.
Reza / 14 July 2016
از زمان امضای توافق هستهای میان ایران و گروه ۱+۵ در سال ۲۰۱۵، حدود ۲۰۰ پرواز از ایران به مقصد سوریه صورت گرفته و دستیابی به این آمار بر پایه گزارشهای غیر محرمانه، برای همگان میسر است.
بنا بر گزارشی که روزنامه «د نشنال اینترست» در روز پنجشنبه ۱۴ ژوئیه منتشر کرد، تقریبا شبه حتمی است که این هواپیماهای تجاری، حامل نیرو و اسلحه به سوریه برای جلوگیری از فروپاشی نظام باشد است.
شرکتهای هواپیمای دولتی ایران ایر و خصوصی ماهان ایر که نزدیک به سپاه پاسداران است، در راس شرکتهایی قرار دارند که اقدام به انتقال اسلحه و نیرو به سوریه کردند!!
Farid / 14 July 2016