حمید بعیدینژاد عضو ارشد هیات مذاکرات اتمی در کنفرانسی خبری به مناسبت یک سالگی توافق هستهای گفت نباید به برجام به چشم یک تفاهم اقتصادی و تجاری نگاه کرد.
صبح چهارشنبه ۲۳ تیر، نشستی خبری از سوی رئیس هیات کارشناسی مذاکرات اتمی در محل خبرگزاری فارس برای پاسخگویی به وضعیت برجام برگزار شد. حمید بعیدینژاد اذعان کرد که در زمینه رفع تحریمها بدعهدی و کندی وجود داشته اما نمیتوان گفت که برجام در آستانه شکست است: «در بسیاری عرصهها از جمله در حوزههای کشتیرانی، صادرات نفت و پتروشیمی محدودیتها برداشته شدهاند.»
بعیدینژاد در مورد مشکلات بانکی گفت: «هیچکس نمیتواند بانکی را مجبور به تعامل با بانک دیگری بکند و نمیتوان برای ارتباط بانکهای خارجی با ایران زمان بندی گذاشت.»
قرار بود سهشنبه ۲۲ تیر، نشستی بین نمایندگان بانک مرکزی ایران، وزارت خزانهداری آمریکا و بانکهای بینالمللی در لندن برگزار شود. این نشست طبق اعلام سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا و بدون ذکر علت، به زمان دیگری موکول شد.
به گفته مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه ایران، انتظار میرفت روابط منطقهای ایران پس از برجام بهبود یابد و کشورهای منطقه استقبال بیشتری از برجام داشته باشند که چنین نشد.
بعیدینژاد عنوان کرد که برجام موفقیتی نسبی داشته و مقامات جمهوری اسلامی به هیچ چیز کمتر از آن رضایت نمیدهند و نگرانیها را به طرف مقابل منتقل میکنند: «برجام بین ایران و آمریکا تقسیم نشده و یک برجام بیشتر وجود ندارد.»
او تلاش کنگره آمریکا برای ممانعت از فروش هواپیمای بوئینگ به ایران را نقض برجام خواند و گفت در صورت خودداری دولت آمریکا از فروش هواپیماها با آن برخورد میشود.
«دبه در آوردهاند»
رهبر جمهوری اسلامی در آخرین موضعگیری پیرامون توافق هستهای، در ۲۴ خرداد گفت: «همیشه تکرار میکردیم که طرف مقابل، طرف بدذات و بدعهدی است و دبه در میآورد… وظیفه طرف مقابل، برطرف کردن تحریمها بود اما به این وظیفه عمل نکرد. یعنی بخشی از تحریمها را به نحوی برداشته اما در عمل تحریمها برداشته نشده است.» او کارشکنی در تبادلات بانکی و بیمه نفتکشها را جزء تخلفات توافق بر شمرد.
مقامات آمریکایی تاکید میکنند که تا زمانی که تهران به برجام پایبند بماند، آنها نیز به تعهدات خود عمل میکنند.
در ماههای اخیر، محمدجواد ظریف و معاونانش در سفرهای خود سرگرم چانهزنی بر سر جزییات برجام بودهاند. ظریف در آخرین گزارش به مجلس از روند اجرایی شدن برجام به “موذیگری بخشهای دولتی و غیردولتی آمریکا” اشاره کرد.
این همه در حالی است که نمایندگان جمهوریخواه در آمریکا سه طرح برای ارائه به کنگره تهیه کردهاند که شامل ممنوعیت خرید آب سنگین، مسدود ماندن دسترسی ایران به نظام مالی آمریکا و اعمال تحریمهای تازه به خاطر ادامه طرحهای موشکی و نقض حقوق بشر در ایران میشود.
نانسی پلوسی، رهبر اقلیت دمکرات مجلس آمریکا با این طرحها مخالفت کرده است. مقامات دولتی ایالات متحده گفتهاند که اوباما این طرحها را در صورت تصویب وتو خواهد کرد.
حکومتی که به صورت زنانش اسید میپاشد و
روزنامه نگار را بخاطر یک مقاله ٬ وبلاگ نویس را بخاطر یک کامنت ٬
دانشجو را بخاطر یک سخنرانی ٬ وکیل را بخاطر وکالت از زندانی سیاسی به دهها سال زندانی محکوم کند٬
دزد لقمه نان را مچ بزند
ولی زنجانیها با دهها میلیارد اختلاس و ناقاضی مرتضوی با صدور دهها حکم زندان و اعدام و تبعید و دست داشتن در کودتای ۸۸ مورد حمایت قرار داده و
پول به افغانی و لبنانی و بسیجی میدهد تا بروند در عراق و سوریه و یمن و…سنی مسلمان را بکشد
عین داعش است!
Farid / 14 July 2016