در حالیکه سخنگوی دولت از شناسایی هفت هزار واحد تولیدی راکد و نیمه تعطیل در ایران خبر داده، استاندار کرمان میگوید که یک هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه تعطیل در این استان وجود دارد.
علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان گفته است که یک هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه تعطیل در این استان وجود دارد. به گفته او تجهیز این واحدهای تولیدی به هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
رزمحسینی در حالی از شناسایی یک هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی دارای مشکل در این استان خبر داده است که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمان ۲۸ اردیبهشت امسال گفته بود که ۷۳۰ واحد تولیدی دارای مشکل در استان وجود دارد.
به گفته محمود سلطانیزاده ۳۳۰ واحد تولیدی به صورت کامل تعطیل شده و ۴۰۰ واحد نیز نیمه تعطیلاند و با ظرفیت کمتر به فعالیت خود ادامه میدهند. او گفته است که سهم استان کرمان از اعتبار ۱۶ هزار میلیارد تومانی برای احیای واحدهای تولیدی ۸۶۰ میلیارد تومان است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران پیش از این چندین بار از اختصاص ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار به منظور احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه تعطیل خبر داده است. بر پایه آمارهای اعلام شده از سوی مقامهای دولتی هفت هزار واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل در ایران وجود دارد.
روز گذشته هم سرپرست استانداری خوزستان از تعطیلی و نیمه تعطیلی یک هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی در این استان خبر داده بود.
در همین رابطه مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان گفته است که ۲۵۰ واحد تولیدی و کارگاهی این استان در سه سال گذشته تعطیل شدند.
به گفته حسینعلی سارانی تنها نیمی از واحدهای تولیدی و کارگاههای سیستان و بلوچستان با ظرفیت کامل فعالیت میکنند و ۳۰ درصد واحدهای صنعتی با ظرفیت کمتر از ۷۰ درصد فعالیت خود را ادامه میدهند.
مرکز آمار ایران نرخ بیکاری کرمان را هفت و نهدهم درصد و نرخ بیکاری سیستان و بلوچستان را ۱۱٫۵ درصد اعلام کرد. فعالان کارگری نرخ بیکاری اعلام شده از سوی دولت را غیرواقعی میدانند. بر اساس تعریف مرکز آمار هر فردی که در هفته آمارگیری یک ساعت کار کرده باشد، شاغل به شمار میآید.
در همین زمینه
تعطیلی بخشی از صنایع فولادی ایران
۴۰ درصد واحدهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد تعطیل شدند
فقط ۸درصد صنایع قم با ظرفیت بیش از ۷۵درصد فعالیت میکنند
تعطیلی نیمی از واحدهای تولیدی کرمانشاه