دهمین دوره  مجلس شورای اسلامی کارش را  آغاز کرد. در مجلسی که به ظاهر میانه‌روتر شده، علی لاریجانی توانست کرسی ریاست مجلس را همچنان حفظ کند. تندروها علاوه بر شکست دادن نامزد اصلاح‌طلب‌ها در فراکسیون امید، برخی چهره‌های نزدیک به خود را نیز در هیات رییسه مجلس گنجاندند و نشان دادند که تنش‌های موجود بین اصول‌گرایان – تندروها – و دولت روحانی در مجلس دهم نیز ادامه خواهد داشت.

soleymani_larijani

اصول‌گراها که اینک و دستکم در ظاهر، مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی را در اختیار گرفته‌اند، عقیده دارند اکنون نوبت انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهررسیده که در سال ۹۶ برگذار خواهد شد.

آیا تندروها گزینه‌ای که قدرت و ظرفیت رقابت با روحانی را داشته باشد در اختیار دارند؟ در هفته‌های اخیر احمدی‌نژاد سفرهای استانی خود را شدت بخشیده و بحث نامزدی او مطرح شده اما اکبرترکان مشاور حسن روحانی گفته است: «کاندیداتوری احمدی‌نژاد بیشتر سرگرمی‌ست و اصولگرایان به زودی از کاندیدای اصلی خود رونمایی خواهند کرد.»

این رونمایی را برخی سایت‌های اصولگرایان آغاز کرده‌اند. یکی از همین سایت‌ها نوشت: «رییس جمهور آینده باید چهره‌ای با خصوصیات حاج قاسم باشد؛ مقتدر در برابر بیگانگان و تسلیم در برابر قانون.»

در پاسخ به این نوشته‌ها، حسام الدین آشنا مشاور حسن روحانی گفت : «بگذارید حاج قاسم در قله اسطوره‌ای دفاع از حریم و حرم بماند؛ نگذاریم او را چون محسن – رضایی – و باقر – قالیباف – به کارزار کلید و گازانبر بکشانند. »

خود قاسم سلیمانی نامزدی‌اش برای ریاست جمهوری سال آینده را نه تایید کرده نه تکذیب. او هفته پیش با حضور در نشست “هم‌اندیشی ولایت” مواضع خود را تشریح کرد.

رادیو زمانه در بررسی بیشتر احتمال ورود عملی قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس به سیاست، پرسش‌هایی را با رضا حقیقت‌نژاد روزنامه‌نگار و تحلیلگر  در استانبول و قاسم شعله سعدی، وکیل دادگستری و نامزد رد صلاحیت شده انتخابات دوره دهم مجلس در تهران مطرح می‌کند:

  • آیا  قاسم سلیمانی نامزد ریاست جمهوری سال آینده خواهد شد؟
  • در چنین صورتی آیا سلیمانی «فرشته نجات» تندروها در برابر حسن روحانی خواهد بود؟
  •  آیا رهبر جمهوری اسلامی موافقت می‌کند که کلیدی‌ترین مهره‌اش نه تنها برای پیشبرد برنامه‌های منطقه‌ای، بلکه در میدان سیاست و انتخابات هم پای بگذارد؟