عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در گفت‌وگویی با یک روزنامه آلمانی از حضور ایران در منطقه خاورمیانه انتقاد کرد و هدف جمهوری اسلامی را برقراری امپراتوری خود در منطقه دانست. او همچنین استفاده از نیروی زمینی را در پیروزی بر داعش مهم دانست.

عادل الجبیر از ایران خواست تا به امور داخلی خود بپردازد و با همسایگانش زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشد.
عادل الجبیر از ایران خواست تا به امور داخلی خود بپردازد و با همسایگانش زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشد.

سایت روزنامه فرانکفورتر آلگماینه آلمان جمعه ۲۷ مه / ۷ خرداد اعلام کرد که با عادل الجبیر مصاحبه‌ای انجام داده که او در آن درباره نقش ایران در منطقه، چگونگی مقابله با گروه «دولت اسلامی» (داعش) و پناهجویان سوری در عربستان سعودی صحبت کرده است.

فرانکفورتر آلگماینه نوشته است متن کامل این گفت‌وگو در شماره روز شنبه ۲۸ مه / ۸ خرداد منتشر خواهد شد با این حال این روزنامه فرازهایی از این مصاحبه را منتشر کرده است.

وزیر خارجه عربستان سعودی در این مصاحبه نسبت به «نقشه‌های ایران برای دستیابی مجدد به امپراتوری فارسی تا دریای مدیترانه» هشدار داده است.

الجبیر از ایران خواسته است تا به امور داخلی خود بپردازد و با همسایگانش زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشد.

روابط ایران و عربستان سعودی در ماه‌های اخیر به‌شدت رو به تیرگی گرایید و پس از حمله به مقرهای دیپلماتیک این کشور در تهران و مشهد در دی‌ماه سال گذشته، عربستان سعودی کلیه روابط خود با ایران را قطع کرد. از آن زمان تا کنون تنش بین دو کشور، به‌ویژه در مورد اعزام حجاج به عربستان سعودی، همچنان باقی ا‌ست.

درباره مبارزه با افراط‌گرایی مذهبی، الجبیر خواهان لغو موقعیت و مجوز واعظانی شد که مبلغ نامدارایی هستند. او همچنین گفت باید بر آن‌چه در مساجد عربستان سعودی گفته می‌شود نظارت کرد.

در مورد مبارزه با داعش، وزیر خارجه عربستان سعودی معتقد است بدون شرکت نیروهای زمینی نمی‌توان این گروه را شکست داد. او گفته است افزون بر این باید بر بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه پیروز شد و حمایت از نیروهای اپوزیسیون را بیشتر کرد.

بهمن‌ماه سال گذشته ژنرال احمد عسیری، سخنگوی ارتش عربستان سعودی اعلام کرد که اگر ائتلاف جهانی ضد داعش به‌رهبری آمریکا موافق باشد عربستان سعودی حاضر است نیروی زمینی خود را وارد سوریه کند. اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا از پیشنهاد عربستان سعودی استقبال کرد.

به‌گفته عادل الجبیر از آغاز بحران سوریه عربستان سعودی دو میلیون سوری را پذیرفته است که از این تعداد هنوز ۷۰۰ هزار نفر در عربستان سعودی به‌سر می‌برند.

او همچنین گفته است که عربستان سعودی به پناهجویان و اردوگاه‌های آن‌ها در ترکیه، اردن و لبنان بیش از یک میلیارد دلار کمک کرده است.

الجبیر افزود هیچ کشوری ـ به استثنای آلمان ـ به این اندازه به پناهجویان کمک نکرده است.

در یکی از گزارش‌های اخیر بانک جهانی درباره منطقه خاورمیانه آمده بود که کشورهای همسایه سوریه به‌دلیل جمعیت زیاد پناهجویان سوری در این کشورها با مشکل مالی بزرگی مواجه شده‌اند. در این کشورها چهار میلیون پناهجوی سوری به‌سر می‌برند. در داخل سوریه نیز حدود ۱۳ میلیون نفر آواره شده‌اند.