در پی کشته شدن ملا اختر منصور رهبر طالبان توسط پهپادهای آمریکایی در پاکستان، اکنون طالبان یکی از معاونان رهبر خود را به نام ملا آخوندزاده (آخندزاده) به‌عنوان جانشین او برگزیده‌اند.

طالبان از زمان سرنگونی حکومتش در سال ۲۰۰۱ در استان بلوچستان پاکستان در منطقه کویته متمرکز شده‌اند.
طالبان از زمان سرنگونی حکومتش در سال ۲۰۰۱ در استان بلوچستان پاکستان در منطقه کویته متمرکز شده‌اند.

در حالی‌که بسیاری از نیروهای طالبان کشته شدن ملا منصور را تبلیغات آمریکا می‌خواندند و برخی از رسانه‌های ایران نیز با این نظر همراه شدند، چهار روز پس از کشته شدن ملا منصور شورای فرماندهان اصلی طالبان و رهبران دینی نزدیک به این گروه خبر مرگ او را در روز شنبه گذشته تأیید کردند.

پیش از این دولت افغانستان نیز این خبر را تأیید کرده بود.

شورای فرماندهان طالبان تنها به تأیید خبر مرگ ملا منصور بسنده نکرد و رهبر جدید گروه را نیز انتخاب کرد: ملا هیبت‌الله آخوندزاده.

در روزهای گذشته نام‌های مختلفی به‌عنوان رهبر جدید طالبان مطرح می‌شد و نام آخوندزاده نیز در میان آن‌ها بود اما از او به‌عنوان بخت اول این سمت در میان طالبان یاد نمی‌شد.

مولوی هبت الله آخندزاده (آخوندزاده) رهبر جدید طالبان
مولوی هبت الله آخندزاده (آخوندزاده) رهبر جدید طالبان

ملا آخوندزاده در میان تندروهای طالبان به‌عنوان عالم دینی و قاضی مورد احترام در شریعت اسلامی شناخته می‌شود. او در منطقه بلوچستان یک مدرسه دینی را اداره می‌کند و می‌بایست بین ۴۰ تا ۵۰ سال سن داشته باشد. ملا آخوندزاده تاکنون در میدان جنگ نقشی بزرگی ایفا نکرده است. او در قندهار، مرکز اصلی طالبان بزرگ شده است.

شورای فرماندهان طالبان افغانستان در استان بلوچستان پاکستان در منطقه کویته برگزار شد. طالبان از زمان سرنگونی حکومتش در سال ۲۰۰۱ در این منطقه متمرکز شده‌اند.

پیتر کوک، سخنگوی پنتاگون شنبه ۲۱ مه / اول خرداد از حمله پهپادهای آمریکایی به استان بلوچستان پاکستان و کشته شدن ملا منصور خبر داد و همزمان ارگ ریاست جمهوری افغانستان مرگ او را تأیید کرد. پس از آن فرمانده ارشد طالبان، ملا عبدالرئوف به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «ملا اختر منصور جمعه شب در حمله پهپادهای آمریکایی در منطقه‌ای در مرز افغانستان و پاکستان کشته شد.»

این حملات هوایی به دستور باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده انجام شد و هدف اصلی پهپادهای آمریکا یافتن محل اخفای رهبر طالبان در مرز افغانستان و پاکستان بود.

در ژوئیه سال گذشته و پس از تأیید مرگ ملاعمر رهبر طالبان توسط اعضای این گروه، فرماندهان ارشد طالبان ملا منصور را به‌عنوان رهبر جدید این گروه برگزیدند.

بسیاری این حمله آمریکا را نشانه‌ای ازبه سر آمدن طاقت آمریکا از پاکستان در نبرد با طالبان دانسته‌اند. پاکستان به‌شکل رسمی هم‌پیمان کشورهای غربی است اما این کشورها نسبت به همکاری پاکستان با طالبان مشکوکند و می‌گویند این کشور از نیروهای افراطی در منطقه برای آسیب رساندن به رقیب خود هندوستان بهره می‌برد.

بیشتر بخوانید: