شماری از غرفهداران و کارگران میادین میوه و ترهبار تهران در اعتراض به طرح جدید سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران تجمع کردند. بر اساس این طرح که «طرح دستچین» نام دارد، تعداد شاغلان هر غرفه به سه تن کاهش مییابد.
خبرگزاری کار ایران، ایلنا خبر داد که این کارگران صبح شنبه اول خرداد دست از کار کشیدند و در مقابل دفتر سازمان میادین میوه و ترهبار تهران در منطقه خانیآباد تجمع کردند.
به دلیل تجمع شماری از غرفهداران و کارگران در میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران، تعدادی از غرفههای عرضه محصولات کشاورزی نیز به حالت نیمه تعطیل درآمد.
سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران در طرحی به نام «طرح دستچین» که در راستای «مشتریمداری» تنظیم شده، دستورالعملی صادر کرده است که بر اساس آن، در هر غرفه نباید بیش از سه تن، یک متصدی غرفه، یک صندوقدار و یک کارگر فروشنده، مشغول به کار باشند.
این در حالی است که در برخی از این میادین به دلیل شمار بالای مشتریان نزدیک به ۱۰ نفر در هر غرفه کار میکنند.
غرفهداران معترض میگویند که کاهش نیروی انسانی در غرفههای موجب پایین آمدن درآمد روزانه آنها میشود.
کارگران شاغل در این غرفهها نیز معترضاند که در صورت اجرای این دستورالعمل، کارفرمایان دست به تعدیل نیرو خواهند زد و آنها با خطر بیکاری رو به رو هستند.
به گفته این کارگران برخی از آنها نزدیک به ۱۵ سال سابقه کار دارند.
این طرح در روزهای آخر سال گذشته تنظیم و ۲۱ اردیبهشت اجرای آن به شعبههای میادین میوه و ترهبار تهران ابلاغ شد.
دستچین کردن میوه چه ربطی به کارگر دارد؟!
بعنی چندتا کارگر باید باشند تا میوده های پوسیده و بد را به خریداران تحمیل کنند؟! این هم شده کار؟!
مگر کارگر تنها برای جلوگیری از دستچین کردن و بزور فروختن میوه های مانده و پوسیده و دوریختنی است؟
عده ای کارمند و کارگر و بازنشسته که حقوقشان ماهانه اشان کفاف ده روز زندگی را نمیکند باید میوه های آسیب دیده و پوسیده ای بخرند که یک سومش را بریزند دور تا کارگران مشغول تحمیل آت و آشغال به خریداران باشند؟!
بابکان / 23 May 2016