ایالات متحده و کشورهای قدرتمند دیگر در کنفرانس وین درباره وضعیت لیبی و سوریه اعلام کردند که با لغو تحریم سازمان ملل در فروش سلاح به لیبی آمادهاند تا به درخواست دولت وحدت ملی این کشور برای تجهیز به تسلیحات بهمنظور مبارزه با تهدیدات داعش جامه عمل بپوشاندند.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، کشورهای شرکتکننده در کنفرانس وین در بیانیه پایانی مذاکرات دوشنبه ۱۹ مه / ۲۷ اردیبهشت بر سر لیبی گفتند که از تلاشهای دولت جدید لیبی برای لغو تحریم «بهطور کامل حمایت میکنند» و «آماده پاسخگویی به خواستههای دولت لیبی برای آموزش و تجهیز گارد ریاست جمهوری و نیروهای مسلح قانونی هستند».
۲۵ هیئت از کشورها و اتحادیههای منطقهای این بیانیه را امضا کردهاند. از جمله این کشورها میتوان از آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا، آلمان، ایتالیا، عربستان سعودی، مصر و تونس نام برد.
کنفرانس وین بهمدت دو روز برگزار خواهد شد که نشست روز دوشنبه آن درباره لیبی برگزار شد و جلسه سهشنبه درباره سوریه و چگونگی برقراری مجدد آتشبس در این کشور خواهد بود.
بیشتر بخوانید: نمایندگان ۲۰ کشور درباره وضعیت سوریه و لیبی گفتوگو میکنند
تحریم سازمان ملل در مورد فروش سلاح به لیبی از آغاز شورش علیه حکومت معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ اعمال شد اما از آن زمان تاکنون بارها نقض شده است.
در لیبی از زمان سقوط معمر قذافی در پاییز ۲۰۱۱، هرج و مرج بیسابقهای حاکم است. دهها گروه مسلح و شبهنظامی، سرگرم نزاع با یکدیگرند و جنگ قدرت بین دو دولت تا پیش از تشکیل دولت وحدت ملی حاکم بوده است. یک دولت به شبهنظامیان گروه «فجر لیبی» نزدیک و در طرابلس مستقر بود و دیگری از حمایت جامعه جهانی برخوردار بود و مقر آن در شرق لیبی و در طبروق قرار داشت. این وضعیت موجب تقویت حضور داعش در این کشور شده است.
دولت وحدت ملی لیبی ۱۹ ژانویه سال جاری میلادی / ۲۹ دی ۱۳۹۴ با ۳۲ وزیر از جناحهای مختلف تشکیل شد. نخستوزیر جدید لیبی فائز سراج ۵۵ ساله، تاجر اهل طرابلس، عضو مجلس نمایندگان طرابلس و عضو حزب اتحاد ملی است. سراج در مذاکرات وین حاضر بود.
دولت وحدت ملی لیبی هم با قدرت موازی به رهبری ژنرال خلیفه حفتر در شرق مواجه است و هم با گسترش نفوذ گروه «دولت اسلامی» (داعش).
داعش از هرج و مرج حاکم بر این کشور نفتخیز بیشترین سود را در این مدت برده است.
بهتر و عقلانی تر و حقیقت نماوارانه تر بود که کلمات قدرت های یزرگ به چپاولگران بزرگ بی وجدان و جنایت کاران بزرگ مردم خاورمیانه و افریقا تغییر داده میشد!! بله طراحی و ساخت پدیده ای بنام داعش چه سنی و چه شیعه که برپایه آتش افروزی و کشتن و چپاول مال ومنال و بیرون راندن مردمان از روی زمین محیط زیستشان و چپاول کردن معادن و ثروت ملی شان تحت عنوان گول زنانه خداپرستی فرقه ای !!حالا که آتش افروزان خدمتگذار وظیفه شان بدرستی انجام دادند اربابانشان تحت عنوان فرشته ها دلسوز مردمان خاورمیانه نشین ظاهر میشوند و برای محافظت از مردمان با مکیدن معادن کشورهایشان اسلحه به آنها می دهند که همدیگر را بکشند و گماشته گانشان هم با عذرموجه برروی فقیر و فقراو محالفین با آتش بگشایند!!
حقیقتگو / 16 May 2016